"Bu şehrin birçok değerleri var. Bu şehrin parlatılmaya ihtiyacı var. Bu şehrin gelecek nesillerin ihtiyacına cevap verecek vizyon projelere ihtiyacı var. Bu projeleri sizlerin de desteğiyle, hayata geçirmek için aday adayı oldum. Bizim vizyonumuz önce insan, önce Ereğli olacaktır"

"Artık Ereğli’de zihniyet değişikliğine ihtiyaç var, ortak akla ihtiyaç var. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Bu birlikteliği önce kendi partimiz içinde oluşturup, daha sonra tüm Ereğli’de gerçekleştireceğiz.Sizlerin önünde bir kez daha söylüyorum, benim olduğum yerde rüşvet olmaz, şahsa özel rant olmaz, kavga olmaz"

 

Kdz.Ereğli'de işadamı Erol Çivici, CHP'den Kdz.Ereğli Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı önünde çok sayıda vatandaşın coşkulu alkışları eşliğinde adaylığını açıklayan Çivici, 1999-2014 yılları arasında ilçenin gelişmesi ve kalkınması konusundaki tüm projelerin hazırlanmasında ve uygulanmasında görev yaptığını söyledi.


"KARŞINIZA ÇIKTIM"

Bu süreçte meclisin ihtisas komisyonlarında görev aldığını, belediyeciliği bizzat belediyede öğrendiğine değinen Çivici, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "25 yıllık iş hayatım ve 15 yıllık belediye meclis üyeliğim süresince ekonomiyi ve şehirciliği öğrendim. Bu konuda mütevazı olmayacağım. Bilgi birikimime güvenerek, Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı’na aday adayı olarak karşınıza çıktım.



"BİLGİ VE DONANIMA SAHİBİM"

Eğer partimin yetkili organları, teveccüh gösterip şahsımı belediye başkan adayı gösterirse açık ara farkla seçimleri kazanacağıma ve başkanlık mazbatamı alır almaz hemen icraata başlayacağıma inanıyorum. Bu konuda gerekli bilgi ve donanıma sahibim. İşim münasebetiyle Türkiye’nin birçok yerini geziyorum. Gördüğüm manzaralar karşısında imreniyorum. Hatta bazı şehirlerde gözle görülür bir doğal güzellik olmamasına rağmen, sanki çölde bir vahanın ortasında sosyal ve kültürel yandan olsun, şehircilik yönünden olsun, modern kentler oluşturmuşlar. Ekonomik kalkınma projelerini hazırlamışlar. Her şeyden önemlisi de, geleceğe umutla bakıyorlar.

 

"PEKİ BİZ NE YAPMIŞIZ?"

Sorunların hepsi ortada, 3 aşağı 5 yukarı aynı sorunları sayabiliriz. Ben bu sorunları ve çözüm noktalarını bilip, kenarda duramadım. İşte bu yüzden Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Bu şehrin birçok değerleri var. Bu şehrin parlatılmaya ihtiyacı var. Bu şehrin gelecek nesillerin ihtiyacına cevap verecek vizyon projelere ihtiyacı var. Bu projeleri sizlerin de desteğiyle, hayata geçirmek için aday adayı oldum. Bizim vizyonumuz önce insan, önce Ereğli olacaktır. Bu şehir 31 Mart 2019’da vereceği kararla, ya şuanda olduğu gibi yerinde sayacak, ya da gelişen şehirler gibi dünyayla aramızdaki bu mesafeyi kapatmak için, bizimle beraber koşacak.

 

"KAVGALARLA ÇOK ŞEY KAYBETTİ"

Şunu kabul edelim, eski siyasiler sürekli birbirini eleştirip çözüm odaklı değil, kıyım odaklı siyaset yaptılar. Herkes birbirini paçasından aşağıya çekti. Ereğli kavgalarla çok şey kaybetti. Örnek mi? Üniversite Kampüsü.

 

"ADAY ADAYI OLDUM"

Artık Ereğli’de zihniyet değişikliğine ihtiyaç var, ortak akla ihtiyaç var. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Bu birlikteliği önce kendi partimiz içinde oluşturup, daha sonra tüm Ereğli’de gerçekleştireceğiz. Ben bunun için aday adayı oldum. Hiç kimseyi ötekileştirmeden birlik beraberlik içinde daha güçlü olacağız. Gençlere, kadınlara ve halkımıza umut olacağız. Tecrübeyse tecrübe, vizyonsa vizyon, çalışkanlıksa çalışkanlık, gençlikse gençlik!

 

"BU KENTE HİZMET EDELİM"

Tüm bu unsurları üzerinde taşıyan biri olarak diyorum ki; Ya yeter artık! Açın şu gençlerin önünü, artık bize de bir yol verin, bizde bu kente hizmet edelim. Hayatımın her alanında hangi mücadeleye girdiysem iddialı oldum, ama hiçbir zaman ayaklarım yerden kesilmedi. Çünkü vermiş olduğum bu mücadeleleri, geçmişte kazandığım deneyimime, yüreğimdeki azme, kurduğum ekibime ve yol arkadaşlarıma güvendim. Bugün burada toplanan partili, partisiz, buraya gelen, buraya gelemeyip gönlünün bizimle olduğunu ifade eden Ereğli halkı, bu kenti sizlerle birlikte yönetmeye talibim! Bugün burda bir kez daha görülmüştür ki, Erol Çivici birkaç kişinin değil, tüm Ereğli halkının adayıdır. Çünkü biz halkımızla hesaplaşmaya değil, kucaklaşmaya geliyoruz.

 

"BELEDİYECİLİK EKİP İŞİDİR"

Ereğli insanı uygulanabilir Vizyon projelerle buluşacak. Ereğli gerçek yatırımcılarla tanışacak. Her geçen gün işsizlik azalarak yok olacak. Ereğli çaresiz değildir, Çare biziz! Pazar yeri, trafik ve otopark sorununu biz çözebiliriz. İçilebilir suyu evlerinizdeki musluklardan biz akıtabiliriz. Kaldırımlar, yollar, parklar bunlar zaten belediyeciliğin asli görevleri arasındadır. Karadeniz Ereğli Belediyesi’nde yıllardır görev yapan çok deneyimli, tecrübeli ekipler var. Belediyecilik zaten bir ekip işidir. Önemli olan işi bilen biri olarak, bu ekiple birlikte koordineli bir şekilde, bu kenti yönetebilmektir. Bu anlayışla bu kenti yönetmeye hazırım.

 

"RÜŞVET, RANT, KAVGA OLMAZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayı Erol Çivici olarak, sizlerin önünde bir kez daha söylüyorum, benim olduğum yerde rüşvet olmaz, şahsa özel rant olmaz, kavga olmaz. Ben bu anlayış içerisinde CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Partim beni aday gösterirse, sizlerin de desteğiyle, bu kenti yaşanabilir bir kent yapmak için, örnek bir kent yapmak için, bu göreve talip oldum. Ama partim beni aday göstermezse de kesinlikle farklı bir plan içerisine girmeyeceğime ve partimin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğime söz veriyorum. Memleketim ve siz değerli Ereğlililer benim için çok değerlisiniz, bana güç verdiniz, destek oldunuz, sağ olun, var olun"

Çivici, daha sonra kendisine destek veren partililere ve gönüldaşları ile tokalaştı, teşekkür etti.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)