MHP’nin Zonguldak Belediye Başkan adayı Gürkan Gülay, 210 gündür seçim çalışması yürüttüğünü belirterek, “Keşke 11 bin 500 oy değil daha yüksek oy alarak yarışı tamamlasaydık” dedi.

 

Yaklaşık 22 bin oy alındığında seçimin biteceğini düşündüklerini hatırlatan Gülay, “Biz 10 bin oy fazla alsaydık bu seçimi göğüsleyen taraf olacaktık. İki parti yarışıyor ama diğer parti oyları böldü yönünde söylentiler var. Ben kimsenin oyunu falan almadım. Aksine Muharrem Hoca ve Ali Bektaş benim oylarımı aldılar” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan adayı olan ve partinin oylarını üst noktalara taşımayı başaran Belediye Meclis üyeliğine de 2 kişinin girmesine katkı veren Gürkan Gülay, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, Belediye Meclis üyesi adaylarıyla Ortaköy Kafe’de düzenlediği basın toplantısında, mahalli idareler seçimlerini değerlendirdi, çeşitli eleştirilerde bulundu.  Seçimi kaybetmelerinden ötürü büyük üzüntü duyduklarını belirten Gülay, MHP’nin oy yükselişini başarı olarak görmediklerini başarının ise seçimi kazanmak olduğunu hatırlattı. Ak Partililere ve CHP’den Belediye Başkanı seçilen Muharrem Akdemir’e seslenen Gülay, “İktidar partisinin belediyeyi almamalarına rağmen bu tapuları vermek onların boynunun borcudur. Adaylığı süresince, su paralarını ben de indireceğim diyen Sayın Hocama da söylüyoruz bunlar vaatte kalmasın” diye seslendi.

 

“MAALESEF KAYBETTİK”

Gülay yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “3 Eylül’den bu yana çalışmış olduğumuz 30 Mart yerel seçimlerinde maalesef seçimi kaybederek, yarıştan çıkmış bulunuyoruz. Bu konuyla alakalı büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Çünkü Zonguldak’ın kaybettiği bir 5 yıl daha olduğunu ve Zonguldak’ın kazanımlarının bizimle beraber çoğalacağını iyi bildiğimiz için bu sözleri sarf ediyoruz. Ama ben tüm Zonguldaklılara bize destek olanlara da, olmayanlara da teşekkür ediyorum. Önemli olan Zonguldak’ın kazanmasıdır. Bizim kaybetmemiz önemli değildir. Yeter ki Zonguldak bir 5 yıl daha geri gitmesin. Bizim tek amacımız, Zonguldak’ı ileri götürebilmekti. Vatandaşlarımız bize bu dönem; ‘bir 5 yıl daha muhalefette kal, sana 11 bin 500 oy verdik, yüzde 18 oy oranı verdik. 5 yıl sonra sana şans verme sırası gelmiştir’ diyebileceğine inandığımız bir oy oranıdır. Bir dahaki dönemde daha güçlü, daha çalışarak, altyapısını daha iyi doldurarak seçim yarışına gireceğiz. Genel itibariyle ben bütün aday arkadaşlara, seçilen Başkan Sayın Muharrem Hocamıza da başarılar diliyorum. İnşallah bu geçmişteki 3 yıl gibi olmamasını temenni ediyorum.

 

SAYIN HOCAMI TEBRİK EDİYORUM”

“Ben MHP’nin 30 Mart yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak Sayın Hocamı tebrik etmek için aradım. Sayın Ali Bektaş’ı ve Sayın Sadık Kar’ı da tebrik etmek için aradım. Tabii ki bu bir yarıştı. Bu yarıştan bir galip, diğerleri de yenilgiyle çıkmak zorundaydı. Bu kez Muharrem Hoca’ya nasip oldu. Çok büyük bir yükü var ve çok büyük bir sorumluluk aldı. Zonguldak’ı geçmişteki gibi değil, daha ileriye taşımasını temenni ediyoruz. İnşallah Zonguldaklı verdiği karardan pişman olmaz. Çünkü kaybettiğimiz çok şey var.

 

SEVİLEN VE KAYBEDEN BAŞKAN ADAYI

Zonguldak’ın belki de tüm siyasi partilerin seçmenleri tarafından en çok sevilen ve kaybeden bir belediye başkan adayı olma unvanını taşıyorum. Taraflı-tarafsız herkesin takdirini topladığıma inanıyorum. İyi bir ekiple çalıştık. Birbirinden değerli meclis üyesi arkadaşlarımla bu yolda çalıştık. Hepsine bizlere güvenip ekibimizde oldukları için teşekkür ediyorum. Parti teşkilatlarımıza ve gözünü budaktan sakınmayan Kadın Kollarımız ve bayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlarla biz bu seviyeye geldik.

 

“TEK BAŞARI, SEÇİMİM GALİBİ OLMAKTIR”

Vatandaşlarımız oyumuzu arttırdığımızı ve başarılı olduğumuzu söyleyerek, tesellide bulunuyorlar. Ama ben Gürkan Gülay olarak bunu bir başarı olarak görmüyorum. Benim için tek başarı seçimin galibi olmaktır. 1 oyla kazansam ama 11 bin oy alsam benim için manidardır. Onun için kazanmaktan başka başarının olmadığını düşünüyorum. Hatalarımızın nerede olduğunu iyi düşüneceğiz. Eksiklerimizi tamamlayacağız.

 

MECLİSTE ZONGULDAKLILARIN

HAKKINI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ

Zonguldaklıların hakkını sonuna kadar arayacak bir MHP, Gürkan Gülay ve orada seçilen meclis üyelerinin olduğunu Zonguldaklıların bilmesini istiyorum. Zonguldak Belediye Meclisi artık bu döneminde MHP’nin üyeleriyle beraber daha doğru kararlar alarak, yanlışların altına imza atmayan bir yönetim mekanizması oluşturacaktır. Zonguldaklı bizlere güvendi ve inşallah bizler bu göreve layık olmaya çalışacağız.

 

HOCA VE BEKTAŞ OYLARIMI ALDI

210 gündür çalışan bir başkan adayı olarak, keşke 11 bin 500 oy değil, daha yukarılarda bir oy alarak bu yarışı tamamlasaydık. Biz hep 21 bin, 22 bin oy alındığında seçimin biteceğini düşünüyorduk. Keza, biz 10 bin oy fazla alsaydık bu seçimi göğüsleyen taraf olacaktık. Bazen iki parti yarışıyordu ama diğer parti oyları böldü diyorlar. Açık ve net söylüyorum; ben kimsenin oyunu falan almadım. Aksine Muharrem Hoca ve Ali Bektaş benim oylarımı aldılar. Çünkü Zonguldaklı bana güvenmişti, ama son 10 günde iki aday arkadaşımızda bu işi yerel seçimden çıkartıp genel seçim havasına sokmak için çok uğraştılar. O nedenle benim sayemde ne bir kimse belediye başkanlığını kazandı, ne de biri belediye başkanlığını kaybetti. Ben iddia ediyorum, Gürkan Gülay ve MHP’nin oyunu alarak, iki siyasi parti bu duruma gelmiştir.

 

“VAATLERİNİ YERİNE GETİRİLSİN”

Zonguldak’ta tüm belediye başkan adaylarının söylediği projeler ve vaatler dün gibi aklımda. Yani kimse, ‘ben bunu söylemedim, vaat etmedim’ diyemez. Özellikle iktidar partisi tarafından son 10 gün, ‘tapunuzu vereceğiz’ söylemi Tepebaşı ve Yeşilmahalle vatandaşlarını kandırmaya yönelik politikalar izlenmesinden dolayı, belediyeyi almamalarına rağmen bu tapuları vermek onların boynunun borcudur. Çünkü Başbakan’ın, ‘Ben tapularınızı vereceğim’ dememesine rağmen, ‘Başbakan söz verdi, tapularınıza söz verdi. Bedavaya dağıtacağız’ diye anons ettiren arkadaşlara söylüyorum; bu tapuları artık vermek zorundasınız. Adaylığı süresince, ‘Su paralarını ben de indireceğim’ diyen Sayın Hocama da söylüyoruz; bunlar vaatte kalmasın. Zonguldaklıların hakkını sonuna kadar herkesten arayacağız. İnşallah herkes Zonguldak için çalışır. Ben Sayın Hocamızı aradığımda Zonguldak’la ilgili ve projelerimizle ilgili destek istediğinde, yanında olmamızı istediğinde destek olacağımızı beyan ettim. Önemli olan Zonguldak’ın kazanmasıdır. İnşallah 5 yıl sonra basının karşısına çıktığımda 5 yıl önce söylediklerimi yine söylemek zorunda kalmam”

 

(Haber Merkezi)