Büro Emekçileri Sendikası (BES) Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin ve beraberindekiler, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem’i ziyaret etti.  
BES Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin ve beraberindekiler, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem’e ziyarette bulunarak, 5 Haziran’da yapacakları grev için destek istedi. Ziyarette konuşma yapan BES Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, “Siyasal iktidarın uzun bir süreden beri dillendirmiş olduğu 657’deki değişiklik ile ilgili çalışması Kızılcahamam çalıştayından sonra 15 Mayıs’tan sonra hükümet tarafından meclise sunulmuştur. Almış olduğumuz bilgiye göre 5 Haziran ve 6 Haziran’da meclise gelecektir. Onunla ilgili bizim iş güvencemiz kırmızı çizgimiz daha önce belirtilmiş olup, bununla ilgili grev kararımız vardı. Konfederasyonumuz ve bağlı bulunan sendikalarımızın o gün üretimden gelen gücümüzü kullanarak bu yasanın meclisten geçmemesi için grev yapacağız. Bu grev çerçevesinde emekten yana olan siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin, dost sendikaların ve meslek odalarının desteklerini talep ediyoruz. Bugünde bu çerçevede iş kolumuzda bulunan adliye iş kolunda beraber mücadele ettiğimiz, demokrasi mücadelesinde beraber olmuş olduğumuz Zonguldak Baromuzu ziyaret ediyoruz. Onlara konu hakkında bilgi vereceğiz. Bu çerçevede kendilerinden üyelerin 5 Haziran’da davalara, duruşmalara girmeyerek adliye çalışan arkadaşlarımızın greve destek vermelerini talep edeceğiz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem ise, kendilerine her zaman yanlarında olduklarını söyleyerek, “Sendikalar demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları oldu. Bu yönde gelişme aranıyorsa mutlaka sendikalarla bu gelişmenin aranması gerektiğini sürekli ifade ediyoruz. Bundan önceki memur eylemlerinde, 1 Mayıs’larda Zonguldak Barosu bizden önceki dönemlerde olduğu gibi emekçinin, halkının yanında olmuştur. Önemli olan demokrasi mücadelesine bir taş koyabilmektir. 
Biz bu mücadelenin yanında olduğumuzu her zaman söyledik. Yine bundan sonraki mücadelede yan yana olduğumuzu söylemek isterim” diye konuştu.