Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Yener, torba yasasına hayır dediklerini söyledi.
Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Yener, sendika binasında yaptığı açıklamada, "Kamuoyunda torba yasa olarak yasa tasarısının önemli amaçlarından biri de kamu emekçilerinin iş güvencesini ellerinden almanın önünü açmak ve kamuda esnek çalışmayı yaygınlaştırmaktır.
Hükümetin Haziren ayı içinde gündeme getirdiği 657 sayılı yasada değişiklik öngören düzenleme son anda torba yasaya aktarılarak ve hızla meclisten geçirilerek emekçilerin tepkilerini minimalize edilmek istenmektedir. Tasarının yasallaşması durumunda çalışma süreleri keyfi olarak uzatılabilecek ve görev yerlerine bağlı olmaksızın çalıştırılabilecekler.
Tasarıda yer alan belediyelerde çalışan norm fazlası işçilerin başka kamu kurum ve kuruluşlarına devri de modern kölelik dayatmasından başka bir anlam ifade etmemektedir.
İş güvencesine sahip çıkmak için, insanca yaşamak için, mevcut kazanımlarımızı kaybetmemek için bu yasaya karşı çıkmak her emekçinin, her vatandaşın hem görevi hem onuruna sahip çıkmanın gereğidir" dedi.