Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, Vergi Dairesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşma yaptı. Yargıda birçok düzenleme yapılacağını ifade eden Çetin, 40 bin 500 yargı emekçisinin görmezden gelinemeyeceğini ifade etti. Çetin, Birçok mahkemede ve Cumhuriyet Savcılıklarında her yıl devreden dosyalarla birlikte dava sayısı korkunç bir biçimde artarken, personel eksikliği nedeniyle tuttuğu nöbet karşılığında dahi izin kullanma, hasta olma, rapor kullanma hakkı olmayan, ülke genelindeki yaklaşık 40.500 yargı emekçisini görmeden, taleplerini karşılamadan yargıyı nasıl etkinleştireceksiniz? Bir taraftan düşük ücretlerle çalıştırılırken diğer taraftan maaş hesabında yer alan ek ödemeleri emeklilik aylığına yansıtılmayan, emekli olduğunda ek ödemeler ortadan kalktığı için maaşı yarı yarıya düşen bu nedenle emekli olamayan, yargı emekçilerini görmeden, taleplerini karşılamadan yargıyı nasıl etkinleştireceksiniz? Kadrosuz ve güvencesiz olarak 4/B ve 4/C statüsünde, her an işini kaybetme korkusuyla çalıştırılan yargı emekçisini görmeden, taleplerini karşılamadan yargıyı nasıl etkinleştireceksiniz? İş yoğunluğu nedeniyle doğan en küçük hatada disiplin soruşturmasıyla tehdit edilen, İş yüküne bağlı olarak bel ve boyun fıtıkları, kalp ve damar hastalıkları ve özellikle psikiyatrik rahatsızlıklarla cebelleşen, Sosyal yaşamları sıfırlanan ve aile yaşamlarını sürdürebilmeleri giderek olanaksız hale gelen, çocuklarının bakımı için kreş bulamayan, kreş bulsa parası yetmeyen yargı emekçilerini görmeden, taleplerini karşılamadan yargıyı nasıl etkinleştireceksiniz?
Gerek teknik olarak gerekse işleyişe yönelik alt yapısı tamamlanmayan UYAP'dan doğan bütün aksamalar da vatandaşla, avukatla karşı karşıya gelen ve zor durumda kalan,
Kadro sınıfı ve özlük haklar olarak yardımcı hizmetler sınıfında yer alması nedeniyle; büyük bir kısmı yüksek okul mezunu olduğu halde üst derece, kademelere yükselemeyen, ek gösterge alamayan, mübaşirleri görmeden, taleplerini karşılamadan yargıyı nasıl etkinleştireceksiniz?
Alındığı gün bitmeyen, eşitsizliğe neden olmayan, enflasyon karşısında eriyip bizleri yoksulluğa itmeyen, performansa göre değil, insanca yaşamamıza yetecek bir temel ücreti, ek ödemelerin emeklilik aylığına yansıtılması, sağlıklı çalışma koşullarının sağlanması için özlük haklarını,
Yardımcı Hizmetler Sınıfında yer alması nedeniyle maddi manevi birçok hak kaybına uğrayan mübaşirlerin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına alınmasını, Örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılarak grevli, toplu iş sözleşmeli sendika hakkımızın yasal güvence altına alınmasını istiyoruz dedi.