Büro Emekçileri Sendikası (BES) Zonguldak Şubesi yaptıkları kongreden sonra yeni yönetimi tanıtarak basın açıklamasında bulundu.

Sendika binasında BES Zonguldak Şubesi Başkanı Hayri Anıl Çetin başkanlığında yeni yönetim tanıtarak basın açıklaması yaptı. BES Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin yaptığı açıklamada, Genel kurulumuzu çok önemli bir süreçte yapmış bulunmaktayız. Bugünlerde meclis koridorlarında dolaşmakta olan siyasal iktidarın adrese teslim sendika yasası, hak verilmez alınır şiarı ile başlayan mücadelemizin ve bize rağmen çıkartılan kabul edilemez olan 4688 sayılı yasanın da gerisine düşüren bir yasadır. Kamu çalışanlarını temsil eden sendikaların temsilinde yapılan uygulama dünya tarihinde bir örneği daha görülmemiş bir dağılımı ortaya koymaktadır. Bizim açımızdan güvencesizlik, performansa dayalı esnek çalışma dayanışmayı kaldıran onun yerine kamu emekçilerini yarıştıran bir modelle karşı karşıyayız. Yıllardan beri mücadelesini yapmış olduğumuz 'Eşit İşe Eşit Ücret' iktidar tarafından yapılan düzenlemelerle mevcut olan durumu daha kötü hale getirmiş, çalışanlar arasındaki iş barışını bozmuş, sorunu daha da derinleştirmiştir. Örgütlü mücadelemiz ile alanlarda olduğumuz, emek mücadelemizi yükseltip hayatı yeniden ördüğümüzde biliyoruz ki, çocuklarımıza bir gelecek bırakacağız dedi.

BES Zonguldak Şube Başkanlığına Hayri Anıl Çetin, Cengiz Yılmaz Şube Sekreterliğine, Zuhal Engin Örgütlenme Sekreterliğine; Kadir Çelik Şube Hukuk ve TİS Sekreterliğine, Cengiz Acar Şube Mali Sekreterliğine, Ünver Yavuz Basın Yayın Sekreterliğine, Erdinç Sakin Şube Eğitim Sekreterliğine getirildi.