Alaplı’da besi tavukçuluğu yetiştiriciliğinde son yıllarda önemli oranda artış gösterirken büyükbaş hayvan yetiştirişçiğinde ise azalma oldu.
Besi tavukçuluğu yetiştiriciliğinde son yıllarda önemli oranda artış gösterirken büyükbaş hayvan yetiştirişçiğinde ise azalma oldu.
Alaplı Kaymakamlığı 2010 yılı brifing raporlarına göre engebeli bir yapıya sahip olan Alaplı'da geniş otlaklar ve mera olmadığından dolayı büyükbaş hayvan sayısı giderek azalmakta olduğu ve ayrıca İlçe ekonomisindeki yerinin ise zayıfladığı belirtilirken, İlçede 2010 yılı itibariyle 2 bin 753 Adet büyükbaş hayvan bulunurken, 500 adet ise küçükbaş hayvan, 11 bin kanatlı hayvan, 7 bin arı kovanı ve 55 adet tek tırnaklı hayvan bulunduğu kaydedildi.
Alaplı'da son yıllarda tavuk üretim çiftliklerin sayısı hızla artıyor. Son 10 yıldan sayıları 16’yı bulan tavuk çiftlikleri yıllık kapasitesi 2 milyon 250 bin adet oldu. Dünyada tavuk etine artan talep ve Türkiye'de et fiyatlarındaki artış vatandaşları tavuk eti tüketimine ittiği yetkililer tarafından belirtiliyor. Alaplı da ise son yıllarda sayısı hızla artan tavuk besi çiftlikleri modern sistemlerle donatılmış 16 tavuk çitliği bulunuyor. Yıllık kapasitesi 2 milyon 250 bin adet olan çiftliklerin Alaplı ekonomisine de katkıda bulunduğu belirtiliyor.