Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimi Sorumluluğunda 3-4 Ekim 2012 tarihinde Dünya yürüyüş günü etkinlikleri kapsamında Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu toplantısı yapıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur, Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birim Sorumlusu Esin İlhan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yöneticileri katıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:
'Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu olarak 3-4 Ekim tarihinde Dünya yürüyüş gününün ilimizde planlanması konuşularak, Sağlık Bakanlığının 7.9.2012 tarihli 338730 sayılı yazısı ile 3 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirilmesi istenmiştir. Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Halk Yürüyüşünü 3 Ekim 2012 Çarşamba günü saat 14.00 de sahil yolunda bulunan Uzun Mehmet Anıtından başlayarak Valilik binasının önünde tamamlanması kurulumuz tarafından karar verilmiştir.