Çaycuma'da 6 Nisanda 15 kişinin hayatını kaybettiği köprü kazasının ardından, yapımına başlanan yeni köprünün ilk beton blokları konuldu. 6 Nisan'da 15 vatandaşın hayatını kaybettiği Filyos Çayı'nın üzerindeki çöken köprünün yerine yenisi yapılıyor. Beton ayakları dikilen yeni köprünün, ilk beton bloklarının konulması nedeniyle tören düzenlendi. Törene Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Gökçebey Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çaycuma Müftüsü Ömer Keskin tarafından okunan duanın ardından kurban kesildi. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, müteahhide 500 gün süre verildiğini, ancak müteahhidin köprüyü 1 yıl önceden teslim edeceğini ifade etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ayyıldız, Çaycuma'mızı karayoluna bağlayan bu köprümüz doğal afet sebebiyle bir kaza olmuştu 15 tane canımızı kaybetmiştik onları rahmetle minnetle anıyoruz.
Dualarımız onlarla beraberdir. Çöken köprü ile kısa zamanda hazırlıklar yapıldı. Müteahhidimize 500 gün süre verilmişti. 2013 Aralık ayında bitecek kadar müddeti vardı ama bir yıl önceden köprüyü bize teslim edecek 2012 Aralığın sonu itibarı ile köprüyü ulaşıma açacağız. Acılarımızı her ne kadar ansak da kısa zamanda bu köprüyü hizmete sunarak az da olsa bir teselli imkanı yakalayacağız.
Çaycuma'ya hak ettiği hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Çalışan arkadaşlara ilçe kaymakamımıza belediye başkanımıza herkese teşekkür ediyorum dedi.