“Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve İnovasyon Yılı 2014” kapsamında ortak araştırma projeleri geliştirme ve işbirliğinde ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik olarak Ruhr Universitesi Bochum (RUB)’da düzenlenen “Türk Haftası 2014” etkinliği,  26-30 Ekim 2014 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleştirildi. Etkinliğe Bülent Ecevit Üniversitesini temsilen Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Özarslan ile Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu ve Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hamit Aydın katıldı.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

RUB ile Erasmus anlaşması ve ortak projeleri bulunan Türk üniversitelerinin temsilcilerinin davet edildiği “Türk Haftası 2014” etkinliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. BEÜ’nün tanıtım standını ziyaret eden öğrencilere Türkiye yükseköğretim sistemi, Zonguldak ve Bülent Ecevit Üniversitesinde öğrenim görebilme şartları, değişim programlarının sağladığı olanaklar gibi farklı konularda bilgi verildi. Türkiye’den dört üniversitenin davetli olduğu etkinliklerde standımızın ziyaret eden öğrencilere BEÜ tanıtım ürünleri armağan edildi.

RUB ile konuk üniversiteler arasında devam eden ortak çalışmaların değerlendirildiği seminer programında Doç. Dr. Ahmet ÖZARSLAN, “Türkiye’nin Mineral ve Enerji Kaynakları” başlıklı sunumunda ülkemizin yeraltı ve yerüstü enerji kaynakları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Özarslan ayrıca iki üniversite arasında sürdürülen çalışmaları değerlendirerek Erasmus değişimi ve Üniversitemiz hakkında da genel bilgi paylaştı.

Almanya’nın taşkömürü yataklarının ve demir-çelik üretim tesislerinin bulunduğu Ruhr bölgesi bu açılardan Zonguldak’la benzer özelliklere sahip bir yerleşim yeri. Bölge bu özellikleri dolayısıyla Türk işçiler tarafından yoğun olarak tercih ediliyor.  Bölgenin önde gelen üniversitelerinden biri olan RUB’da mühendislik ile birlikte fen bilimleri, sosyal bilimler ve tıp alanında 40 binin üzerinde öğrenci, tek bir kampüste öğrenin görüyor. 5 bin uluslararası öğrencisi bulunan üniversitede binin üzerinde de Türk öğrenci öğrenim görüyor.

BEÜ’yü temsilen etkinliklere katılan Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu ve Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hamit Aydın, RUB Uluslararası ilişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Bayan Jutta Schmid ile bir araya gelerek ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve iki üniversite arasında öğrenci değişiminin arttırılması konusunda görüş alışverişinde bulundular. (Haber Merkezi)