Daha önce bir günde  1267 ünite kan bağışı gerçekleştiren BEÜ kendi rekorunu 1453’e çıkardı.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) Türk Kızılay’ı ile birlikte gerçekleştirdiği 3. Geleneksel Kan Bağışı Kampanyasında yeni bir rekora ulaşıldığı açıklandı.

BEÜ,  geçtiğimiz yıl düzenlenen kampanyada Bülent Ecevit Üniversitesi öğrenci ve çalışanlarının  büyük bir başarıya imza atarak 1267 ünite kan bağışında bulunduklarını ve bu yıl  20 Mart tarihinde gerçekleştirilen 3. Geleneksel Kan Bağışı Kampanyasında ise 1453 ünite kan bağışı  yeni bir rekora imza attıkları bildirildi.

 

Üniversiteden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

 

“Bir günde ve tek noktadan alınan en yüksek kan bağışı rekorunu iki yıldır elinde bulunduran Bülent Ecevit Üniversitesi, üçüncüsünü düzenlediği Geleneksel Kan Bağışı kampanyasında rekoru yine kimseye kaptırmadı. Büyük başarıya imza atılan kampanyada öğrenciler kan vermek için adeta birbirleri ile yarıştılar.

 

Türk Kızılay’ı Genel Başkanlığı yetkilileri de yoğun bir katılımla Zonguldak’a gelerek kampanyaya destek oldular. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret eden Türk Kızılay’ı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Gülsüm Özet, Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci, Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu, Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü İdari Koordinatörü Erkan Oğuztürk, Rektör Özer’e kan bağışı konusundaki duyarlılığı için teşekkür ettiler. Prof. Dr. Mahmut Özer geçtiğimiz yıl kırılan Türkiye rekoru sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından altın madalya ile ödüllendirilmişti.

 

YİNE TÜRKİYE REKORU

 

20 Mart 2013 tarihinde toplanan 1267 ünite kan ile kendilerine ait olan Türkiye rekorunu geliştiren BEÜ’lü bağışçılar, 1268. ünite kanın verilmesini büyük bir coşku ile kutladılar. Salon içerisinde ve dışında yapılan kutlama organizasyonu görülmeye değerdi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in de katıldığı kutlamada 1268. kan bağışçısı olduğunu gören Armağan Gümüş de büyük bir sevinç yaşadı. Nevruz ateşinin yakılması ile süren kutlamalar arasında kan bağışına devam edilerek kampanyanın sonunda 1453 ünite kan bağışına ulaşıldı. Sabahın erken saatlerinden başlayarak gece yaklaşık 23.00’e kadar devam eden kampanyanın sonunda, 1453. kan bağışını yapan Erdi Türk, duygusal anlar yaşadı. Kampanya süresince BEÜ Spor Salonu’nun sürpriz misafirleri de oldu. O Ses Türkiye yarışmasının birincisi Hasan Doğru ve yakın zamanda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Mert Çebi’nin ailesi salona gelerek kampanyaya destek oldular. Ünlü ses sanatçısı Murat Boz ise #kampusunkanındahayatvar hashtagı ile twitter üzerinde kampanyaya destek oldu.

 

‘KAMPÜSÜN KANINDA HAYAT VAR ARTIK’

Bu büyük başarı ile ilgili bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer “Kampüsün Kanında Hayat Var sloganı ile yola çıkılan kampanyada yine geçtiğimiz yıl 20 Mart gecesi ülke gündemine yerleşen 1267 ünitelik bağışla rekoru elimizde bulundurduğumuz kan bağışı yarışında, bayrağı bir adım daha ileri taşımanın gururunu yaşıyoruz. Üniversitemizi böylesine büyük bir iftihar kaynağı ile özdeş hâle getiren kampanya ile binlerce insana hayat verecek bir duyarlılığa aracılık etmek, ayrı bir mutluluk kaynağı bizim için. Kan veren, veremeyen herkese, sürekli ve hayati bir ihtiyacın giderilmesi yolunda attıkları bu gönüllülük esaslı adım için minnettarız. Öğrenci, akademisyen, idari personel olmak üzere herkesin örnek bir fedakârlıkla geç saatlere kadar bağış için adeta birbirleri ile yarıştığı bir iyilik hareketinin adı ve markası artık Kampüsün Kanında Hayat Var. Bu başarılı organizasyonda bizimle birlikte olan, bugün Zonguldak’a gelerek kampanyamıza destek ve inançlarını ortaya koyan Türk Kızılay’ı Genel Merkezinin tüm yetkililerine yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Kampanyamıza, emek veren, destek olan herkese bu ülke adına teşekkür etmek gerekiyor. Üniversitemizin adını ülke çapında duyarlılık ve hassasiyeti ile öne çıkan böylesi bir kampanya ile duyuran herkese şahsım ve üniversitemiz adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.