Gerçekleştirdiği sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler, yürütmekte olduğu sosyal sorumluluk projeleri ve sağladığı hizmet üretimi ile yurt ve bölge çapında dikkatleri üzerinde toplayan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), akademik alanlarda son dönemde yakaladığı büyüme ivmesini artırarak hedeflerini daha yukarılara taşıyor. 
Son iki yılda yeni açılan bölüm ve programlarla toplam öğrenci sayısında yüzde 30’un üzerinde bir artış yakalayan BEÜ, bu sayıyı daha ileri noktalara taşımaya kararlı. İlahiyat, Eczacılık ve İletişim Fakültelerinin açılması ile ilgili attığı adımların neticesini alarak üniversite bünyesine üç yeni fakülte kazandıran BEÜ’de yeni gelişmeler devam ediyor.
 

 

EREĞLİ’NİN FAKÜLTE SAYISI İKİYE YÜKSELİYOR
Ereğli’de akademik faaliyetlerini sürdürmekte olan Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulunun Denizcilik Fakültesine dönüştürülmesi adına attığı adımlar neticesinde YÖK’ten beklediği sevindirici haberi alan BEÜ, Ereğli’de eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren fakülte sayısını ikiye yükseltmeye hazırlanıyor. Hâlihazırda Ereğli Eğitim Fakültesi, Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu ve Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu ile Ereğli ilçesinde akademik ve sosyal sorumluluk faaliyetlerini sürdürmekte olan BEÜ, Denizcilik Fakültesi ile birlikte ilçede lisans düzeyinde eğitim veren ikinci merkezine kavuşacak. BEÜ’nün Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulunun Denizcilik Fakültesine dönüştürülmesi yönündeki çalışmalarının olumlu neticelenmesi ilçede sevinçle karşılandı. Son iki yılda Ereğli’de eğitim görmekte olan öğrenci sayısında yaşanan büyük artışın bu gelişme ile büyük bir ivme kazanması bekleniyor.
 

 

SAĞLIK KAMPÜSÜ HIZLA BÜYÜYOR
Üniversite yönetiminin YÖK nezdinde yürüttüğü başarılı çalışmalarla BEÜ Sağlık Kampüsü’nde hizmet vermekte olan Zonguldak Sağlık Yüksekokulu ise Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşüyor. Bünyesinde barındırdığı Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile dev bir araştırma ve hizmet merkezi halini alan BEÜ Sağlık Kampüsü, Sağlık Bilimleri Fakültesinin de katılımı ile bir sağlık üssüne dönüşmeye hazırlanıyor. Sağlık alanında dev adımlar atan BEÜ, kamuda bir ilk olacak Diyabet ve Obezite Merkezi ve kanser hastalıkları üzerine araştırma ve tedavi olanakları sağlayacak Kanser Tanı ve Tedavi Merkezini yatırım bütçesine dâhil etmişti.
 

 

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KURULUYOR
Yabancı dil öğretimine büyük önem veren BEÜ, Yabancı dil alanında eğitim verecek yeni bir yüksekokulu üniversite bünyesine kazandırma çalışmalarına devam ediyor. Öğrencilerine yurtdışında yabancı dil eğitimi sağlamanın yanında, 28 farklı ülkeden Zonguldak’a yükseköğretim görmeye gelen uluslararası öğrencilere Türkçe eğitimleri de veren BEÜ’nün, son olarak Yabancı Diller Yüksekokulunun kurulması için YÖK’e yaptığı başvuru da olumlu sonuçlandı. Böylelikle BEÜ kısa süre içerisinde birbirinden önemli yükseköğretim merkezlerini bünyesine dâhil etmiş olacak. Diğer taraftan BEÜ yeni kurulan bu merkezlerin yanında var olan Fakülte ve Yüksekokullarına farklı bölüm ve programları eklemeye devam ediyor. Bu doğrultuda son olarak Zonguldak Sağlık Yüksekokulu bünyesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programında, Zonguldak Meslek Yüksekokulu bünyesinde Radyo ve Televizyon Programcılığı programında ve Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Odyometri ile Ağız ve Diş Sağlığı programına ve İlahiyat Fakültesine ilk defa bu yıl öğrenci alınacak. BEÜ’de ilk defa bu yıl öğrenci alacak bölümler bunlarla sınırlı değil. Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Arkeoloji ve Sosyoloji bölümlerine; Gökçebey Mithat Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Mimari Dekoratif Sanatlar ikinci öğretim programına ve Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü bünyesinde Tiyatro/Oyunculuk sanat dalına ilk kez öğrenci alınarak eğitim faaliyetlerine başlanacak.
 

 

İLAHİYAT FAKÜLTESİNE ÖĞRENCİ ALINACAK
BEÜ bünyesinde yeni kurulan İlahiyat Fakültesinde 2013-2014 akademik yılında normal ve ikinci öğretime seksener öğrenci alınarak eğitim faaliyetlerine başlanacak. Lisans düzeyinde öğrenim görecek yeni öğrencileri Üniversiteye ve Zonguldak’a kazandıracak olan BEÜ’de Fakültenin ihtiyaç duyacağı fiziki ve teknik imkânların sağlanması adına çalışmalara süratle devam ediliyor.
 

 

HUKUK FAKÜLTESİ İÇİN GİRİŞİMLER BAŞLATILDI
Bülent Ecevit Üniversitesi tüm bu gelişmelerin yanında yeni açılan bu fakülte ve bölümler ile yetinmeyecek gibi görünüyor. Yeni açılan ve teknik altyapısı sağlanarak fakülteye dönüştürülen bu birimlerin yanı sıra BEÜ Hukuk Fakültesinin kurularak akademik hayata merhaba diyebilmesi için de çalışmaların bitme aşamasına ulaştığı öğrenildi. Hukuk Fakültesinin de kurulması ile Türkiye’nin en önemli yükseköğretim merkezlerinden biri haline gelecek olan BEÜ’de yeni kurulan fakülteler için altyapı çalışmalarına da bir yandan devam ediliyor.
 

 

“ELDE ETTİĞİMİZ BAŞARILARLA YETİNMİYORUZ”
Kısa süre içerisinde elde edilen bu başarılar ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, son dönemde birçok alanda üst üste gelen başarılı netice ve haberlerin kendilerini rehavete sevk etmediğini aksine artan bu başarı grafiğini daha yukarılara taşımak adına motive ettiğini ifade eden Prof. Dr. Özer “Üniversitemiz daha önce bölgenin en önemli yükseköğretim merkezlerinden bir tanesi olma yolunda hedefler koymuştu. Son dönemde artan başarı çizgisi artık bizi bu hedefi revize etmeye mecbur kılıyor. Bülent Ecevit Üniversitesi artık bir “Dünya Üniversitesi” olmak yolunda adımlar atıyor. Birbirinden farklı birçok alanda üst üste başarılar elde eden şehrin ve ülkenin gurur kaynağı olan bir Üniversite artık Bülent Ecevit Üniversitesi. Bunlarla elbette gururlanıyoruz ancak asla yetinmiyoruz. Fiziki ve akademik alanda istikrarlı ve planlı bir büyüme söz konusu. YÖK nezdinde yürüttüğümüz girişimlerimizden olumlu sonuçlar alırken bu büyümenin sadece rakam ve istatistiklerde kalmaması için de ayrı bir özen gösteriyoruz. Yükseköğretimdeki genişlemeye rağmen öğretim elemanı kadromuzu güçlendirmeyi başarmış durumdayız. Fiziki imkânlarımızı artırırken çevreye duyarlılığımızdan taviz vermiyor ve tüm yerleşkelerimizde engelli bireylerin kullanımını kolaylaştırıcı önlemleri ihmal etmeden yol alıyoruz. Büyüyen, tanınan, adından söz ettiren bir Üniversite olmayı başardık. Çalışmalarımızı sadece belli bir merkezde yoğunlaştırmadan Üniversitenin tüm birimlerini kuşatacak bir şekilde gerçekleşmesine ayrıca özen gösteriyoruz. Ereğli Yerleşkemizde son gelişmelerin ardından artık iki ayrı fakülte ve bir meslek yüksekokulu ile yolumuza devam edeceğiz. Bu durum, ilçe yerleşkemiz ve Üniversitemiz adına büyük bir sevinç ve gurur kaynağı olacak. Bu başarıların kalıcı ve sürdürülebilir olması adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Yürütülen tüm çalışmalarda ve kazanılan başarılarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.