Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr.Selçuk Keser ve BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Varım Numanoğlu, yayınladıkları ortak basın açıklamasında Gaziantep'te yaşanan doktor cinayetini kınadılar.
Ülke gündemi birkaç gün önce Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor cinayetiyle sarsılmıştı. Görevi sırasında 17 yaşındaki biri tarafından bıçaklanarak öldürülen Op.Dr.Ersin Arslan, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlanmış, katil zanlısı da yakalanmıştı. BEÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr.Selçuk Keser ve BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Varım Numanoğlu yaptıkları ortak basın açıklamasında şöyle dediler;
Bilindiği üzere 17 Nisan 2012 tarihinde Göğüs Cerrahisi Uzmanı meslektaşımız Op.Dr.Ersin Arslan, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevi sırasında menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Kutsal ve onurlu bir meslek olan hekimlik vazifesi yapılırken hekimin hasta yakını tarafından öldürülmesi nefretle kınanacak ve asla kabul edilmeyecek bir durumdur. Son zamanlarda hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak devam ettiği üzüntü ile izlenmektedir. Bu çerçevede konunun paydaşları olan tüm sorumlu kurumların sağlık çalışanına yapılan şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaları yoğunlaştırıp, gerekli eğitici, uyarıcı ve caydırıcı girişimlere hız vermesi zorunlu görülmektedir. Vefat eden arkadaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, tüm meslektaşlarımıza da baş sağlığı diliyoruz. Bu menfur saldırıların tekrar etmemesi için halkımızı ve tüm ilgili kurumları sağlık çalışanına sahip çıkmaya davet ediyoruz.