BEÜ'den yapılan açıklamada, dünyada giderek artan şeker hastalığının morbidite, mortalite ve maliyeti çok yüksek ancak önlenebilir komplikasyonlarından birinin diyabetik ayak olduğu belirtildi.

Riskli hastaların belirlenmesi ve yara oluşumunun önlenmesi için Türkiye'de donanımlı ve yeterli sayıda merkez bulunmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"BEÜ, bünyesinde Türkiye'nin kamuya bağlı ilk Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi kurduktan sonra faaliyet alanlarını hızla genişletmeye devam ediyor. Yatırımlarını buna göre planlıyor. Merkez bünyesinde ayak bakımı, diyabetik yara bakım ve tedavisi için gerekli altyapının oluşturulması için önemli bir miktarda kaynak ayrıldı. Tam donanımlı podoloji birimi oluşturmak için çalışmalara hız verildi. Bu bağlamda en donanımlı podoloji birimi bünyesinde bulunan Kocaeli Üniversitesine merkez yöneticileri ziyaret gerçekleştirdiler."

Açıklamada görüşlerini yer verilen Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu ise, şunları kaydetti:

"Merkezimizde gerçekleştirilecek bu proje ile podoloji açısından önemli bir ihtiyaç giderilecek. Ülkemizde ve bölgemizde özellikle diyabetik ayak bakım ve tedavileri ile ayak sağlığı açısından riskli bireylerin takip ve tedavileri sağlanacak. Ülkemize, bölgemize ve üniversitemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Hem merkezin hem de söz konusu projenin hayata geçirilmesinde büyük emek veren ve bizleri sürekli destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'e teşekkür ediyorum."

Rektör Özer ise üniversitelerinin Batı Karadeniz'in en donanımlı ve güçlü sağlık hizmeti sunucularından olduğunu kaydetti.

Üniversitenin gücünü ve kapasitesini artırmak için önemli yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini aktaran Özer, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle ulusal ve uluslararası öncelikler doğrultusunda bir yatırım projesi ile kamuya bağlı ilk Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduk. Sağlık hizmetini sunması için Sağlık Bakanlığımızdan izin ile ilgili süreçlerde son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Merkez bünyesinde ülkemiz için önemli bir boşluğu dolduracak ve ihtiyacı karşılayacak ayak bakım ve diyabetik yara tedavisi birimi için gerekli çalışmalar yapıldı. Altyapı projesi ile gerekli donanım tamamlanıp hayata geçirilecek. Bu süreçte büyük emek veren ve fedakarca çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."