Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Engelliler Haftası nedeniyle yazıyı bir açıklama yaptı.

Rektör Özer: “Birleşmiş Milletlerin üyesi olan tüm ülkelerin 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutladığı “Engelliler Haftası”, toplumun önemli ve özel bireylerinin ile sürdürdüğümüz çalışmaları kamuoyu ile paylaşmamız için bir fırsat oluyor. Bülent Ecevit Üniversitesi sadece bu hafta kapsamında değil her an engelli bireyler konusunda sahip olduğu duyarlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. Üniversitelerin sosyal sorumluluklarının gereği olarak bütüncül bir yaklaşımla engelliler konusunda farkındalık yaratarak eğitim, sağlık ve erişilebilirlik düzeylerinin yükseltilmesi yönünde önemli bir rolü bulunduğuna inanıyorum.

Bülent Ecevit Üniversitesi olarak engelli bireylerin kabul edilen en yüksek düzeyde eğitimi alabilmesini sağlayarak meslek sahibi olmaları yönünde imkân yaratmak ve üretken bireyler olarak yaşamlarını devam ettirmeleri için ortam oluşturmak yönünde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ayrıca Üniversitemizin engellilere yönelik olarak gerçekleştirdiği çalışmaları sürdürülebilir kılmak en önemli hedeflerimizdendir. Özellikle kampüslerimizde farklı engel gruplarından bireylerin kolaylıkla kullanacağı alanlar oluşturarak bir yandan farkındalık yaratmayı diğer yandan engelli bireylerin farklılık hissetmeden gereksinimlerini karşılamalarını sağlama çabasındayız.

Engelsiz bir dünyada yaşayabilmek umuduyla engelli vatandaşlarımıza ve onların ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.