Üniversite bu konuda şu açıklamayı yaptı:

Dünyanın pek çok ülkesinden (Amerika, İngiltere, Rusya, Hindistan, Malezya, İspanya, Kıbrıs)  üniversitelerin yer aldığı fuarda Türkiye'den katılan üç üniversiteden biri BEÜ oldu. Üç ayrı şehirde on farklı okulda gerçekleştirilen fuarlara ilgi ise oldukça büyüktü. Türk kültürüne ve Türk insanına karşı ilgili olan Faslı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören BEÜ standında öğrencilere BEÜ’nün eğitimdeki kalitesi ve uluslararası öğrencilerine sunduğu imkanlar anlatıldı.

 

Fuara öğrencilerin velileri de ilgi gösterdi. Öğrencilerin sorularının yoğunlaştığı branşlar arasında tıp, diş kimliği, eczacılık, mimarlık ve mühendislik, iktisat ve uluslararası ticaretle konservatuvar bulunuyor.

 

BEÜ temsilcileri öğrencilerin Türkiye'ye gösterdikleri yoğun ilgi ve sevginin kendilerini mutlu ettiğini, özellikle Türkiye'de okumak isteyen öğrencilerin Türk dizilerini izleyerek öğrendikleri Türkçeyle kendilerini karşılamalarından çok etkilendiklerini belirttiler. Öğrencilerin Türkçe öğrenmeyi ve Türkiye’de okumayı çok istediklerini ifade eden Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Okşan Dağlı şunları söyledi: “Faslı öğrenciler Üniversitemizde bir yıl Türkçe hazırlık okuma imkanı olduğunu öğrendiklerinde çok memnun oldular. Üniversitemizin mastır ve doktora programlarından de faydalanabilecekleri öğrenen gençlerin programlara ilgisi büyüktü. Fuarlarımız son derece verimli geçti.”

 

Eğitim Fuarlarının  uluslararasılaşma çalışmalarına katkısının önemli olduğunun altını çizen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Üniversitemiz uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Dünya’nın değişik bölgelerinde olduğu gibi Avrupa Birliği ülkelerinde önemli çalışmalar yürütmektedir. Uluslararası işbirliklerine verdiğimiz önem neticesinde uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi sayılarımızda önemli artışlar sağlanmış ve 2016 itibariyle uluslararası öğretim üye sayımız 13 farklı ülkeden 27 olmuştur. Eğitim fuarlarının ve çalışmalarımızın katkılarıyla uluslararası öğrenci sayımızın kısa zamanda daha da artacağını umuyorum. Bu vesileyle uluslararası çalışmamızın en önemli ayağı olan uluslararası öğrencilerin üniversitemizde okumasındaki katkılarından dolayı Uluslararası Öğrenci Ofisine, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğüne ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.