Bülent Ecevit Üniversitesi’nden (BEÜ) gönderilen üç ayrı  yazılı açıklamalarda, gazeteci örgütleri gazetecilerle yapılan görüşmeler şöyle sıralandı:




KGD, BEÜ REKTÖRÜ MUSTAFA ÇUFALI’YI ZİYARET ETTİ

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu ve gazeteciler Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı’yı Üniversitedeki makamında ziyaret ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Rektör Mustafa Çufalı’nın daveti üzerine gerçekleşen toplantıda üniversitenin çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi. Toplantıya KGD adına Başkan Osman Sav, Başkan Vekili Mustafa Emen, Genel Sekreter Sinan Çetinbakış, Başkan Yardımcısı Doğan Gönüllü, Yönetim Kurulu Üyeleri Öznur Güneş, Fadime Yılmaz Elma, Tempo Dergisi sahibi Alev Uzunbaş, Gazeteci Seyfi Poyraz katıldı.

BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı’nın yanı sıra Üniversite Rektör Yardımcısı Veysel Haktan Özaçmak, Rektör Yardımcısı Kemal Büyükgüzel, Genel sekreter Hayri Bulazar, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa İnan hazır bulundu.

Rektör Mustafa Çufalı 19 Mart 2019’dan bu yana görev yaptığı süre içerisinde Üniversitenin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi.


MAHMUT ÖZER’E TEŞEKKÜR

Rektör Mustafa Çufalı, daha önce BEÜ Rektörü olan Mahmut Özer’e özellikle teşekkür ederek,

“Mahmut hocamız 7 yıllık bir dönemde üniversiteye çok şeyler kattı. Üniversite gerçekten çok önemli yerlere geldi ve bundan sonra gelmeye devam edecektir.”


ÖĞRENCİ SAYIMIZ 37 BİN

Rektör Çufalı devamla,

Üniversitemiz şu anda yüze 100 oranında dolu. Öğrenci sayımız 37 bine yükseldi. Geçen yıla göre çok daha fazla. Öğretim üyesinin sayımız arttı ve daha da artacak. 60'ı Aşan Bir öğretim üyesi alımı için ilana çıktık. Öğretim görevlisi ve Araştırma Görevlisi ilanı ise YÖK'ün onayını bekliyor. Şu anda öğretim görevlisi olarak 1200'ün üzerindeyiz toplam akademisyen sayımız ise 2000 üzerinde doluluk oranımız var. Özellikle sağlık alanında doluluk oranımız yüzde yüzdür. Planlamayı iyi yapıyoruz. Daha fazla nasıl öğrenci alabiliriz hem lisans hem yüksek lisans hem de ön lisans programlarına bunun üzerinde duruyoruz. Ayrıca yeni bölüm açma çalışmalarımız devam ediyor”


ZONGULDAK’LIYIM KATKILAR VERMEK İSTİYORUM

BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı konuşmasında Zonguldak’lı olduğunu ifade ederek, “Zonguldak ile iç içe olacak ve çalışmalarımız daha da yoğunlaşacaktır. Bu şehre bir şeyler katmak için arkadaşlarımızla birlikte yoğun çalışıyoruz. Öğrenci sayımız 37 bini aştı. 1200 dolayında uluslar arası öğrencimiz var. Fakülte sayımız 14’e çıktı. Kadrolarımızı tamamlıyoruz. Zonguldak’a katkı vermek istiyorum. Projeler anlamında biraz zayıfız. Bunları canlandırmamız lazım.”


YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

Gazetecilerin Zonguldak’ta hastanelerde yoğun bakım eksikliği sebebiyle vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu yönde Üniversitenin de eksikliği bulunduğu şeklinde sorusu üzerine Rektör Mustafa Çufalı, “Bu sıkıntıların olduğu bir gerçek hastanemizde 300 yataklı yoğun bakım ünitesi var ancak hasta sayısının son derece fazlalığı sebebiyle bu sayımız da yeterli gelmiyor. Bu konuyu arkadaşlarımızla birlikte görüşüp konuşacağız. Neler yapılır ona bakacağız ama şimdilik elimizden gelen budur. Sadece bizde değil diğer tüm hastanelerde de bu sıkıntılar mevcut.” Şeklinde değerlendirdi.


**


KARAELMAS GAZETECİLER DERNEĞİ’NDEN REKTÖR ZİYARETİ

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ve Dernek üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ yı ziyaret etti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Çufalı, “Türkiye’de ne oluyorsa üniversiteye de o yansıyor. Yüksekokullardaki öğrenci sayımız ile uluslararası öğrenci sayımız her geçen yıl artıyor. Şehri bilimsel alanda nasıl daha ileriye taşıyabiliriz, bunun çabası içerisindeyiz. Zonguldak’ta üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek, teknoloji yoğun sanayi kuruluşlarının yenilerinin kurulmasını sağlayarak, kentteki sanayi çeşitliliğini artırmak ve bölge ekonomisini canlandırmak amacıyla kurduğumuz Teknoparkımıza, üç firma başvurdu ve bunlar kabul edildi. Sanayi ve teknolojide gelişim ve ilerlemeyi sağlamak için yeni fikirlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu düşünceyle, bu yılı “İnovasyon Yılı” ilan ettik ve bu konuda çeşitli konferanslar düzenliyoruz.  Basın ilkeleri ve etik kurallara saygılı, toplum yararını kendi çıkarları üstünde tutan basın mensupları yetiştirmek amacıyla, iletişim fakültemize önümüzdeki yıl öğrenci almak için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Yerel basınımıza da bu yönde destek vermeyi amaçlıyoruz.  Hastanemizde, birçok üniversite hastanesinde bulunmayan üç bölüm açıldı. Şehrimize ve bölgemize üst düzey sağlık hizmeti veren hastanemizin kapasitesi her geçen gün arttırılıyor” ifadelerini kullandı.


**



ZONGULDAK GAZETECİLER CEMİYETİ’NE AĞIRMA

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ile de bir araya geldi. Rektörlük’te gerçekleşen toplantıda, Zonguldak’ta yayın yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri yer aldı.

Rektör Çufalı basın mensupları ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; basının önemli fonksiyonlara sahip olduğunu ve bu toplantıların devam edeceğini belirtti. Çufalı, yerel basını önemsediğini, Zonguldak’ın daha iyi yerlere gelmesinde üniversite-basın işbirliğinin çok önemli olduğunu ifade etti. Çufalı, “Çocukluğum Zonguldak’ta geçti. Zonguldak daha ileri nasıl gider, bizim elimizden ne gelir, bunun çalışması içerisindeyiz ve her öneriye açığız” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Rektör Çufalı, “Öğrenci ve öğretim üyesi sayımızı arttırdık. Doluluk oranı düşen bölümler için de alternatif olabilecek çalışmalar içerisindeyiz. Üniversitemizdeki yatırımların aynı hızda devam etmesi için çaba gösteriyoruz. Çevreci üniversiteler arasındaki seçkin yerimizi korumak ve Green Metric’te daha üst seviyelerde yer almak için çalışmalara devam ediyoruz. Tıp Fakültemizin eğitim kalitesini yükselterek, akreditasyonunu gerçekleştirdik. Hastanemiz kalitede, Sağlık Bakanlığından çok yüksek bir puan aldı. Üniversitemizin eğitim ve ar-ge çalışmalarını geliştirmek amacıyla, TAİ ve Maarif Vakfı ile protokol imzaladık” ifadelerini kullandı.

Zonguldak Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Akbıyık “Üniversitemiz bizim için çok önemli, üniversitemizin büyümesi, gelişmesi, daha iyi yerlere gelmesi için sizlere yardımcı olmak amacındayız, bunun için bu ziyaretlerin sıklıkla olmasını istiyoruz. Rektörümüze bizleri kabul ettiği için cemiyetimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.