Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Zonguldak halkına ve şehre katkı sağlamaya devam ediyor. Batı Karadeniz Bölgesinin en köklü üniversitesi olan BEÜ, ekonomik, sosyal, kültürel ve sağlık alanında şehre kattıklarıyla Zonguldak halkının takdirini topluyor.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Zonguldak’a Etkileri ve Şehrin Üniversite Algısı adlı çalışmanın  “Üniversite kente sosyal ve kültürel bir canlılık getirmiştir” isimli önermesinde katılımcıların yüzde 71’i bu önermeyi kabul ettiklerini belirterek, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin şehre olan katkısını onaylıyor ve “Zonguldak halkı üniversite sayesinde kentin büyümesinden ve gelişmesinden memnundur” isimli önermede ise katılımcıların yüzde 54,3’ü BEÜ’nün şehre katkısından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

Zonguldak halkı için yapılan anket çalışmalarının sonuçları dikkat çekiyor

Son yıllarda başarı ivmesini büyük ölçüde artıran ülke genelindeki üniversiteler arasında önemli bir konumda yer alan BEÜ şehirden aldığı güçle Batı Karadeniz Bölgesini ve Zonguldak’ı kalkındırmaya devam ediyor. Şehrin her alanda gelişiminin önünü açan BEÜ’de yapılan bazı anket çalışmalarının sonuçları da dikkat çekiyor.

BEÜ, Zonguldak’ta yeni meslek alanlarının ortaya çıkmasına katkı sağlıyor

BEÜ’de yapılan araştırmalarla halkın, üniversite algısı ve üniversiteden beklentileri değerlendirilmeye çalışıyor. Bu anlamda yapılan çok sayıda çalışma üniversitenin şehre katkılarının ne derece önemli olduğunu gözler önüne seriyor, halkın üniversiteden beklentilerinin neler olduğu konusunda da fikir sahibi olunmasına olanak sağlıyor. “Üniversite sayesinde Zonguldak’ta yeni iş yerleri ve (kafeler, restoranlar,öğrenci pansiyonları vb.) yeni meslek alanları ortaya çıkmıştır” isimli önermede katılımcıların yüzde 54.7’si üniversitenin Zonguldak’a ekonomik olarak önemli ölçüde destek sağladığını onaylıyor, üniversite sayesinde yeni iş olanaklarının ortaya çıktığı da  halk tarafından kabul görüyor.

BEÜ, Zonguldak’a ekonomik ve sosyal katkı sağlıyor

“Zonguldak halkı üniversitenin şehre ekonomik ve sosyal katkılarının farkında mıdır” isimli önermenin sonucunda ise katılımcıların yüzde 53.1’i üniversitenin şehre ekonomik ve sosyal katkılarının farkında olduğunu belirterek bundan duyduğu memnuniyeti ifade ediyor. Bülent Ecevit Üniversitesi şehir ile etkileşimini ve katkısını her geçen gün artırarak sürdürüyor. Üniversitenin şehre sunduğu katkılarla Zonguldak daha fazla gelişim ve değişim gösteriyor. Şehrin gelişmesi aynı zamanda üniversiteye büyük ölçüde katkı sağlıyor ve BEÜ, Zonguldak ile birlikte güçlenerek, büyümeye devam ediyor.