Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından Toplum Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, “İyi Bir Kitap İnsan’a Can Veren Kandır” sloganı ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Bölümünde oluşturulan kütüphane törenle hizmete açıldı.

BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Ayça Öztürk, Özge Taşlıcalı, Saadet Çavdar, Kübra Kartal, Merve Özer, Yasemin Kurt ve İffet Hilal Yeşilli  tarafından  Toplum Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında , “İyi Bir Kitap İnsan’a Can Veren Kandır” sloganı ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde oluşturulan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Soner Yavuz, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Soner Yavuz, bu yıl Topluma Hizmet Dersi Uygulamaları kapsamında 72 proje ürettiklerini belirterek “Bildiğiniz gibi 2009 yılından bu yana YÖK’ün almış olduğu bir kararla Topluma Hizmet Uygulamaları dersi Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesinde işlenmeye başladı. Bu dersin amacı öğretmen adaylarımızın topluma yararlı birey olmasını sağlayabilmek, okurken toplumla iç içe olmalarının sağlamak amacıyla uygulanmıştı. Özellikle son 3 yıldır çok etkili bir şekilde projeler yürütüyoruz. Geçen yıl 80’e yakın proje yürütüldü. Bu üniversitemize de örnek oldu.  Rektörümüz tarafından tüm fakültelerde programlara da bu ders dahil edildi.  Bu yıl 72’ye yakın proje tamamladık. Bunlardan biriside Kdz. Ereğli Devlet Hastanesine bir kütüphane kazandırmaktı. Bugün bunu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projede emeği geçen öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Umarım sizlerinde işinize yarayacak bir hizmet olarak devam edecektir” dedi.

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem de “BEÜ Rektörü Mahmut Özer olmak üzere BEÜ Kdz. Ereğli Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Soner Yavuz ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizde kurum olarak elimizden gelen yardımı yapmak istiyoruz. Bu kütüphanemiz hastalarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kütüphane açılış kurdelesi BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Soner Yavuz, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem ve öğrenciler tarafından kesildi.