Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğretim üyeleri, uluslararası alanda başarılara imza atmaya devam ediyor. Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin yazdığı bölüm, Geomatik alanında uluslararası öneme sahip bir kitapta yer aldı.

 

Konuya ilişkin BEÜ’den gönderilen açıklama şu şekilde: Wessex Institute of Technology Press (WIT Press) tarafından S. Syngellakis editörlüğünde yayınlanan “Earthquake-Soil Interaction” kitabında BEÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çetin Mekik, Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu ve Yrd. Doç. Dr. K. Serdar Görmüş’ün yaptıkları “Historical Account of Monitoring North Anatolian Fault at Ismetpasa Segment and Latest Findings” isimli çalışma, bir bölüm olarak yer aldı.  BEÜ uluslararası arenada sürdürdüğü yayın stratejileri ile öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarını desteklemeye devam ediyor. BEÜ’lü bilim adamlarının elde ettiği bu başarılar, Üniversitenin uluslararası bilimsel ve akademik gücünü arttırıyor. Bilindiği gibi BEÜ’nün uluslararası tanınırlığı olan bilimsel yayınlarda yer alan çalışmalarının oranı 2010 yılından bu yana % 20’nin üzerinde bir artış gösterdi.

 

WIT Pres Nedir?

Bir İngiliz bilim kuruluşu olan WIT Press, uluslararası alanda önemli çalışmaları bilimsel dergilerinde makale olarak ve editöryal kitaplarında bölümler olarak İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika’da yayınlamaktadır. Wessex Institute of Technology ayrıca çok sayıda disiplinde uluslararası sempozyumlar ve kongreler düzenleyen prestijli bir bilim kuruluşudur.

 

(Haber Merkezi)