Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Üniversitemiz iş birliği ile Türkiye – Polonya Diplomatik İlişkilerinin 600. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında ülkemizin geleneksel değerlerini tanıtmak üzere Polonya’nın başkenti Varşova’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

 

Etkinlikler kapsamında Türkçe’nin zorunlu yabancı dil olduğu Lajos Kosshut Lisesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Türk Sanat Müziği Korosu tarafından bir konser verildi. Şef Birol Akbaba yönetiminde gerçekleşen konseri, Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile birlikte geniş bir katılımcı grubu büyük bir beğeni ile izledi.

Konuya ilişkin üniversiteden gönderilen açıklama şu şekilde: BEÜ Sanat Müziği Topluluğunun etkinliklerdeki ikinci adresi Polonya Devlet Radyosu oldu. 11 Ekim 2014 tarihinde Polonya Devlet Radyosu Stüdyosunda gerçekleştirilen konsere de büyük ilgi gösterildi. Büyükelçi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Yunus Emre Enstitüsü Varşova Türk Kültür Merkezi Müdürü Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu, Polonya’da yaşayan Türkler, Türkoloji Bölümü öğrenci ve öğretim üyeleri ile Polonyalı sanatseverler buradaki konseri büyük bir beğeni ile izlediler.

 

600. YIL

BEÜ Türk Sanat Müziği Korosu onuruna bir yemek veren Büyükelçi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan burada yaptığı konuşmada, Türkiye – Polonya İlişkilerinin gelişmesine katkı sunan etkinliklerin önemine vurgu yaparak “Bülent Ecevit Üniversitesi akademik ve bilimsel çalışmalarının yanı sıra kültür – sanat faaliyetlerine dönük son derece önemli projeleri hayata geçirerek ülkemizin ve kendi kurumsal kimliğinin tanınırlığına büyük katkılar yapmaktadır. Burada gerçekleştirilen konserlere gösterilen ilgi bu durumu pekiştiren bir olgu olmuştur. Birlikte bu organizasyona imza attığımız Yunus Emre Enstitüsüne Prof. Dr. Hayati Develi’nin şahsında teşekkür ediyorum. Türkiye – Polonya Diplomatik İlişkilerinin 600. Yıl Dönümü etkinliklerinin en dikkat çekicilerinden bir tanesine imza atan Bülent Ecevit Üniversitesi Sanat Müziği Korusu üyelerini tebrik ediyorum. Başta Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere Bülent Ecevit Üniversitesinin tüm mensuplarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

(Haber Merkezi)