Bülent Ecevit Üniversitesi Kariyer Günleri kapsamında Ankara'nın Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak konuk oldu. 
Bülent Ecevit Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Kariyer Günleri kapsamında 1987'de Maden Mühendisliği Bölümü'nden mezun olar Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak konuk oldu. Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Maden Mühendisliği Bölümü başkanı Prof. Dr. Nuri Ali Akçın, Prof. Yadigar Müftüoğlu, Prof. Dr. Hasan Gerçek ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Bayrak, En son Çayırhan'da işletme mühendisliğinde görev yaptım. 2009'dan sonra da istifa ederek Belediye Başkanlığı'nı yapıyorum. Maden Mühendisliği zor bir bölümdür. Bizim de 25 yıllık madencilik tecrübemiz olduğu için bu konuda ağırlıklı olarak konuşmak istiyorum. Çünkü doğa ile mücadele ediyorsunuz. Doğa sizden bozulan dengenin hesabını zaman zaman sorar. O yüzden biz üretim yaparken planlama yaparken çok iyi hesaplama yapmamız lazım. Mühendislik değişik ortamlarda konuşmacı olarak bulunduğumda mühendisliği şöyle tanımlıyorum, etüt, plan, proje, start, stop.
Etüt yapmadan işletmecilik olmaz, planlama yapmadan işletmecilik olmaz. Proje yapmadan işletmecilik olmaz, radikal karar vereceksiniz. Bu üç parametreyi çok iyi analiz edin, kararını öyle verin.
İşletmeye başlayacaksınız, sonucunu alacaksınız. Sonucunu almadığınız hiçbir işletmenin planlama mantığı yok diye konuştu.