Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin projesi kapsamında ilköğretim okuluna 7 bin lira değerinde Fen Laboratuarı kazandırıldı.

BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi, Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf Öğrencileri İlkin Özdemir; Elifcan Ulus, Gözde Topçuoğlu ve Fadime Hökkaş'ın Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında gerçekleştirdiği Fen'i Laboratuarda Severiz isimli proje kapsamında Bayat İlköğretim Okulu'na 7 Bin liralık fen laboratuarı kazandırıldı.
Projenin gerçekleşmesi için Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ çalışanları ile ilçedeki bazı hayırseverler maddi destek sağladı. Proje kapsamında gerekli olan büro donanımın ise Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ahşap bölümünün katkılarıyla yapıldı.
Laboratuarın açılışı dolayısıyla Bayat İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve sendika yöneticileri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Adnan Döner ile Bayat İlköğretim okulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, her meslekte olduğu kadar, eğitim öğretim hizmetinde görev alacak öğrencilerin mesleklerine başlamadan önce şuuruna varması amacıyla bir uygulama başlatıldığını belirtti.
Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi'nin öğrencilerin aktif öğrenme ortamında gerçek kişilerle, kurumlarla hemhal olmayı, başarılı bir iletişim kurmayı ve özyeterlilik duygusu geliştirmeleri açısından önemli olduğunu belirten Bağdigen şöyle konuştu:
 Bu aktiviteler yardımıyla, öğrenci arkadaşlarımızın ileride ihtiyaç duyacağı, yaratıcı düşünmeyi, etkili iletişim kurmayı ve takım halinde çalışmayı ve problem çözmeyi öğrenme açısından önemlidir bu alan. Çalışma grubu rehberliğinde öğretmen adaylarımız toplumsal bir probleme odaklanmayı, farkındalık oluşturmayı esas almışlardır. Üniversitemiz kapsamında ki Ereğli Eğitim Fakültesi dekanımızın gayretleriyle bunun önderliğini yapmaktadır. Yaklaşık 250 öğrenci bu proje kapsamında görev almaktadır ve 65 proje ile bu hizmeti farklı alanlarda sunmaya çalışmışlardır. Gerçekten kendilerini tebrik ediyorum.
Öğrencilerimiz, hem mesleğe başlamadan toplumla hemhal olmayı, gözlem yapabilmeyi, durum tespiti yapabilmeyi öğrenmişler, hem de, sorunlara nasıl çözüm üretebilecekleri konusunda gayret sarf etmişlerdir. Maddi manevi desteklerini esirgemeyen kuruluşlara teşekkür ediyorum.
BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, eğitim kurumlarının temel görevlerinden birinin de eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve teknoloji öretme yanında, sosyal alanda örgütlenerek özgün projelerle toplumun kültürel, sanatsal ve ekonomik yönden gelişmesini desteklemek olduğunu ifade Bu sorumluluğun yerine getirilmesinde özellikle eğitim fakültelerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Toplumu oluşturacak bireyleri küçük yaşlardan itibaren yetiştiren ve toplumun mimarı olarak betimlenen öğretmenlerin hizmet öncesi eğitiminde Topluma Hizmet Uygulamaları dersini almaları, hem kendilerini geliştirmeleri, hem de geleceğin duyarlı vatandaşlarını yetiştirmeleri açısından önem arz etmektedir. Topluma hizmet uygulamaları dersi ile bir birey olarak içinde yaşanılan topluma, kendi bilgi ve becerileri doğrultusunda karşılıksız hizmet etme anlayışını geliştirmek amaçlanmaktadır.
Topluma hizmet uygulamaları, öğretmen adaylarının sosyal becerilerinin geliştirilmesini desteklemekte ve toplum içinde sağlıklı etkileşimi sağlamaya yardımcı olmaktadır.
Bu bağlamda, Fakültemiz, 2006-2007 eğitim-öğretim yılından itibaren toplumun sanatsal, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Bu dersin öğretmen adaylarına katkı sağlaması ve toplumsal sorumluluk anlamında duyarlılığın oluşturulması, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin desteğiyle gerçekleşebilecektir.
Sivil toplumun gücüne inanan ve bu gücü gelişmenin en önemli dinamiği olarak gören Fakültemiz, çok sayıda sosyal sorumluluk projesini bir anda yürüttü ve yürütmeye devam etmektedir.
Bu bağlamda Rektörlüğümüzün de büyük desteğini alarak, kaymakamlığımız ile işbirliği yaparak, belediyelerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü gibi tüm birimlerin istek ve beklentileri doğrultusunda ve koordineli bir şekilde projelerini yönetmektedir.
Bugün bu projelerden birini daha hayata geçirmiş olmanın onurunu ve sevincini tüm proje çalışanları ve onun destekçileri ile yaşıyoruz dedi.