Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Üniversitenin 20 öğrencisine ve 19 öğretim elemanına, Bosna Hersek'in Saraybosna şehrinin Ilıca (Ilidca) bölgesinde yer alan Uluslararası Sarajevo Üniversitesinin (IUS) İngilizce Dil Okulundaki İngilizce eğitim programına katılma olanağı sağlandı. 
Sekiz haftalık bu program süresince, katılımcılara dili etkin bir şekilde kullanabilecekleri bir ortam sunularak, özellikle kelime dağarcıklarının ve konuşma becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Programın bir diğer amacını da, kursiyerleri Türkiye'deki dil sınavlarına hazırlamak oluşturuyor. 25 Haziran -17 Ağustos 2012 tarihlerini kapsayan program, toplam sekiz eğitim haftası ve 192 ders saatinden oluşuyor.
BEÜ'nün iki ay sürecek İngilizce eğitim programı hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, katılımcıların programdan son derece memnun olduklarını kaydederek, Üniversitemizin bu programı, öğrenci sayıları artırılarak önümüzdeki yıllarda da devam edecektir dedi.
Programa katılan tüm öğrenci ve akademisyenlerin konaklama koşullarından da son derece memnun kaldıklarını ifade eden Prof. Dr. Mahmut Özer, 3. ve 4. kurlara yerleştirilen öğrencilerin haftada 24 saat ders gördüklerini belirtti.
Bosna'daki eğitim programına katılan öğrencilerden Buket Köse ise, bu eğitimin kendisi için çok önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi. İlk defa bir yurt dışı deneyimi yaşadığını belirten Köse, konuyla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:
 Bu fırsatı kaçırmak istemedim ve şimdi buradayım, burada bulunmaktan son derece memnunum. Buradaki İngilizce eğitiminin benim için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca, burada bulunan eğitmenler ve tüm görevliler bizleri çok iyi karşıladılar ve bize çok iyi davrandılar. Burada İngilizce eğitimimizin yanı sıra kültürel programlarımız da bulunmakta.
Bu durum, bu programı daha keyifli bir hale getiriyor. Ayrıca Bosna, yabancı dilimizi geliştirmek için çok uygun bir yer.