Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Kampüsü'nde cami yapımı için İşadamı Yusuf Günay ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer arasında protokol imzalandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Uygulama ve araştırma Hastanesi'nin de içerisinde yer aldığı Sağlık kampusu ve Diş Fakültesi binasının karşısına yapılması planlanan cami için işadamı Yusuf Günay ile BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer arasında protokol imzalandı. Protokol imza törenine, dünya devi Emko Isıtma Sistemleri'nin de bağlı bulunduğu Arılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in yanı sıra Günay'ın damadı ve Emko Satış Pazarlama Koordinatörü Ömer Faruk Yıldız, Arılar Şirketler Grubu'ndaki proje sorumlusu İnşaat Mühendisi Alemdar Berberoğlu bulundu. Törende konuşan Günay, Rektör Hocamız bizlere Allah rızası için cami yapılması âmacıyla bir görev verdi. Bu görevi severek, yapacağız. Bir yıl içerisinde tamamlayıp, üniversiteye teslim etmeyi düşünüyoruz. Niyetimiz, en güzel, üniversitenin estetiğini bozmayacak bir şekilde bir cami, cemaat dinlenme yeri ve camiye ait diğer kısımların yapılmasıdır. Hocamızın görevlendirecek olduğu üniversitedeki yetkililerin gözetiminde bu işi yapıp bitireceğiz dedi. İşadamı Günay'ın kadirşinaslık örneği gösterdiğini belirten Rektör Özer ise, Camiyi, sağlık kampusuna, yapacağız. Sağlık kampusü ve diş hekimliği fakültesinin tam karşısına yapılacak. Sağlık kampusu günde 3-4 bin kişinin sürekli sirkülasyonunun bulunduğu bir yer. Bir ibadet yeri yoktu. Cuma günleri daha büyük sıkıntı yaşanıyordu. Hep personelimiz, hem hastalar sıkıntı yaşanıyordu. Yaklaşık 2 yıl önce göreve geldiğimizde planlamıştık. Yusuf Bey'e tercih edip konuyu ilettiğimiz de, memnuniyetle karşıladı. Büyük bir kadir cinaslık gösterdi. Böyle hayırlı bir işe vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Yusuf Bey 1 yılda bitirileceğini söyledi ama biz bir yılda değil, 7 ayda istiyoruz. Bizce hayırlı işleri protokol de yazan tarihten önce bitirmek, çok daha iyi olur. Bir an önce orayı hem sağlık kampusuna, hem de şehrimize kazandırmak için büyük bir heyecanla çok daha önce teslim edilmesini bekliyorum diye konuştu. Rektör Özer'in caminin erken teslimi noktasındaki talebine ise erken yapmaya çalışacağım cevabını verdi.
Özer, hızla büyüyen üniversitenin tüm bölümleriyle en iyi şekilde hizmet verebilmesi için hayırsever işadamlarına çağrıda bulundu. Özer, destek çağrısını şöyle sürdürdü:
Üniversitemiz büyüyor. Her geçen gün yeni bölümler, yeni fakülteler açılıyor. Bizim hem bina anlamında hem de sosyal kültürel, dini ibadet yerleri anlamında ihtiyaçlarımızın sadece devlet yardımıyla değil, hayırsever işadamlarımızın da katkıları ile yapılmasının bir an evvel hizmetlerin sunulması anlamında büyük bir önemi var. Zonguldak'taki Zonguldak dışındaki tüm Zonguldaklıları, hayırsever işadamlarını, üniversitemize katkı vermeye davet ediyoruz.
Konuşmaların ardından protokol İşadamı Günay ve Rektör Özer arasında imzalandı. İmza töreninin ardından ise Günay, Rektör Özer'e 'yenilerini de bekleriz' diye espri yaptı, Rektör Özer ise espriye, Yenilerini de hemen isterseniz, şimdi yapalım diyerek cevap verdi. Günay ise, Bunu bitirdikten sonra inşallah diye konuştu.
Özer, Büyük bir hayra vesile oldunuz. İnşallah hızlı bir şekilde neticelenir. İbadet eden herkesin kazancına sevabına, sizde ortak oluyorsunuz diye konuştu.
Günay, Siz de vesile olduğunuz için, sizde ortak oluyorsunuz hocam dedi.
Öte yandan mimari açıdan örnek teşkil edecek caminin isminin ise Gül'ü Şan'ı Yusuf Günay olacağı öğrenildi.