Uluslararası akademik ve bilimsel kuruluşlarla işbirliği halinde gerçekleştirdiği çalışmalarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Balkanlarda bulunan üniversitelerle işbirliğine ise öncelik veriyor. Bu çerçevede daha önce Üsküp'te bulunan International Balkan University ile ikili bir anlaşma yapan Üniversitemiz, Üsküp FON Üniversitesi ve Business Academy Smilevski ile de ikili anlaşmalar imzaladı. 
Üsküp FON Üniversitesi ile Bülent Ecevit Üniversitesi arasındaki işbirliği anlaşmasının imza törenine; BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Üsküp FON Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Sefer Canoski ve Rektör Prof. Dr. Aleksandar Nikolovski ile fakülte dekanları katıldı. Anlaşma, karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ile ortak projelerin gerçekleştirilmesi konularını içeriyor.
BEÜ'nün ortak projeler gerçekleştirmek amacıyla işbirliği anlaşması imzaladığı Balkanlardaki bir diğer üniversite ise, Business Academy Smilevski oldu. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Business Academy Smilevski Direktörü Prof. Dr. Cvetko Smilevski'yi akademinin Üsküp'teki merkezinde ziyaret ederek, iki eğitim kurumu arasında karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimini ve ortak projelerin gerçekleştirilmesini kapsayan bir anlaşmayı imzaladı. 
Aynı ziyaret sırasında, Bülent Ecevit Üniversitesi'nin katılımıyla, 10-12 Kasım 2013 tarihlerinde, Akademi'nin Manastır (Bitola) kentindeki yerleşkesinde bir kongre düzenlenmesi kararı da alındı.