Bülent Ecevit Üniversitesi Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı  50. Kütüphane Haftası etkinlikleri gerçekleştirdi.

 

Açılış konuşmasını yapan BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, Kafka “Bir kitap içinizdeki donmuş değerleri parçalayan bir balta olmalıdır.” sözü ile başlayarak,  Montaigne’nin “Ben kitaplarımı değil, kitaplarım beni ortaya çıkarmıştır” sözleriyle konuştu.

 

BEÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilendirme yapıldı:

“Prof. Dr. Orhan Uzun, BEÜ Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinin öğrencilerin daha fazla yararlanabilmesi için 7/24 hizmet verdiğinin altını çizerek, Kütüphane kaynaklarının arttırılması hususuna büyük önem verildiğini belirtti. Konuşmasına Marcus Tullius Cicero’nun “İçinde kitap olmayan oda ruhsuz bir beden gibidir.” sözüyle son veren Prof. Dr. Uzun, öğrencilere yeni kaynakların sağlanması hususunda destek olacaklarını dile getirdi. Konuşmanın ardından BEÜ Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi tanıtımıyla ilgili Sinevizyon Gösterimi gerçekleşti.

 

Programın sonunda en çok kitap okuyan öğrencilere, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer ve Yrd. Doç.Dr. Gül Banu Duman, BEÜ Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Okt. Okşan Dağlı, BEÜ Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Gülbey Ünal tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.”