Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)’nün ev sahipliğinde düzenlenen “Anadolu Arkeolojisinde İletişim Ağı ve Sosyal Organizasyon” başlıklı Tematik Arkeoloji Serisi Sempozyumu başladı.

 

 

Üniversitenin Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda düzenlenen açılış toplantısına, BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Halûk Güven, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Kdz. Ereğli Belediyesi Başkan Danışmanı Raif Tokel, çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler, BEÜ akademik ve idari personeli ile Arkeoloji Bölümü öğrencileri katıldı.

 

Yrd. Doç. Dr. Baysal: “Arkeoloji popüler bir bilim dalıdır”

Sempozyumun açış konuşmasını BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Baysal yaptı. Baysal konuşmasında arkeolojinin popüler bir bilim dalı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Arkeolojinin popülerliği tüm yeniliklere ve tüm disiplinlere açık olmasından kaynaklanıyor. Disiplinler arası çalışma arkeolojinin temelini oluşturuyor. Tematik Arkeolojisi Serisi adlı bu Sempozyumun da çıkış noktası bu kooperatif çalışma biçimidir. Ülkemizin farklı üniversitelerinden Sempozyuma katılan değerli akademisyenlere ve ilgililere teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun her aşamasında bizlere destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer’e ve çalışma arkadaşlarımıza, tüm destekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

               

Rektör Vekili Güven: “En çok Arkeoloji Bölümünün açtığı seçmeli dersler tercih ediliyor”

Toplantıda bir konuşma yapan BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Halûk Güven de konuşmasında Zonguldak ve Bülent Ecevit Üniversitesi hakkında kısa bilgi verdi. Prof. Dr. Güven, arkeoloji bölümünün öğrenciler tarafından son dönemde tercih edilen bölümlerden biri olduğunu vurgulayarak; “Fen Edebiyat Fakültelerinin öğrencileri en çok Arkeoloji Bölümüne ait seçmeli dersleri tercih ediyorlar. Bu da bölümün ne denli ilgi gördüğünü ifade etmeye yetiyor. Arkeoloji Bölümümüz içinde bulunduğumuz akademik yılda ilk öğrencilerini aldı. 40 öğrencimiz bu bölümde öğrenim görmeye başladı. Çalışkan ve başarılı bir akademik kadromuz var. Eğitim ve öğretimin yanı sıra bilimsel çalışmalarını sürdürüyorlar. Bölümün düzenlediği bu Sempozyumun yeni ortak bilimsel çalışmaların başlangıcına vesile olmasını diliyorum. Sempozyuma emek veren arkadaşlarımı kutluyorum, katılan tüm konuklara Üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.