Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Fizyoloji, Endodonti Diş Tedavisi ve Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dallarında üç yeni doktora programı açıldı.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde, Kocaeli Üniversitesi ile yapılan protokol gereği Fizyoloji Anabilim Dalında; Gazi Üniversitesi ile yapılan protokol gereği ise Endodonti Diş Tedavisi ile Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dallarında toplam üç ortak doktora programı açıldı.
Fizyoloji Anabilim Dalı ortak doktora programında, Üniversitemizden 1 profesör, 1 doçent ve 1 yardımcı doçent, Kocaeli Üniversitesinden 1 profesör, 1 yardımcı doçent olmak üzere 5 öğretim üyesi görev alacak. Endodonti Diş Tedavisi ortak doktora programında, Üniversitemizden 1 profesör, 5 yardımcı doçent ve Gazi Üniversitesinden 1 profesör olmak üzere 7 öğretim üyesi yer alacak. Endodonti Diş Tedavisi ortak doktora programında ise Üniversitemizden 4 yardımcı doçent ve Gazi Üniversitesinden 1 profesör, 2 doçent olmak üzere 7 öğretim üyesi görev alacak.
Yeterli donanım ve fiziki mekana sahip olan programlara, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı güz yarıyılı itibariyle öğrenci alınacak. Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı ortak doktora programına 2, Endodonti Diş Tedavisi Anabilim Dalı ortak doktora programına 4, Fizyoloji Anabilim Dalı ortak doktora programına ise 1 öğrenci kabul edilecek.