Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İncirharmanı Kampüsüne giden Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Zonguldak Başsavcı H. Hakan Yağız’ı Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve çalışma arkadaşları karşıladı.

 Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü 15 Temmuz albümü hakkında bilgi verdiği ziyaretle ilgili şu açıklama gönderildi:

Prof. Dr. Mahmut Özer'in destekleriyle bir proje başlattıklarını ve bu kapsamda 15 Temmuz Marşlarının yer aldığı bir müzik CD'si hazırlamak amacıyla Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından bir çalışma grubu kurduklarını belirten Kömürcü, bestelenen marşların daha büyük topluluklarda da seslendirilebilmesi için koro ve orkestra partisyonlarını yazacaklarını, CD içerisinde marşların sözleri ve notaların olduğu kartonet bulunacağını, böylece marşların ülkemizdeki tüm koro ve orkestralar tarafından seslendirilmesine olanak sağlayacaklarını ve teknik çalışmaların bitiminde yapılacak olan profesyonel kaydın ardından 15 Temmuz Marşları albümünün kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Konservatuvar bünyesinde kurulan çalışma grubu tarafından albüm çalışmalarının devam ettiğini belirten Kömürcü, albüm için sekiz parçanın hazırlandığını belirtti. Açıklamanın ardından Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü ve Öğr. Gör. Cemalettin Baydağ 15 Temmuz albümü için hazırladıkları çalışmalardan oluşan mini bir dinleti verdiler. 



Vali Kaban: “Üniversitemiz yaptığı çalışmalarla misyonunun hakkını veriyor.”

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin son zamanlarda gözle görülür bir oranda Zonguldak şehrine, bölgeye yönelik ciddi projeler ortaya koyduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi: “Üniversite dediğimiz yapı, bulunduğu şehre kattığı değer oranında misyonunun önemli bir kısmını yerine getirmiş olur. Üniversitemiz bu çerçevede fazlasıyla misyonunu yerine getiriyor. Eğitim, araştırma ve sağlık hizmetinin yanında uygulamaya koyduğu çok sayıda projeyle ulusal ve uluslararası alanda gelecek vadeden pek çok çalışma gerçekleştiriyor. Bizler de memnuniyetle bu çalışmaları takip ediyor, destek oluyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimizin gösterdiği dirayet ve kahramanlıkları unutmamamız ve gelecek nesillere de unutturmamamız gerekiyor. Bu kapsamda üniversitemizin 15 Temmuz Destanı ile ilgili bir albüm çıkarma çabasını çok değerli buluyorum. Bizlere sunulan mini dinletiyle de gördük ki çok duygusal ve değerli bir ürün ortaya çıkacak. Ben Sayın Rektörümünüz şahsında tüm emeği geçenleri kutluyorum, başarılar diliyorum.”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’de ziyaretlerinden dolayı Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Cumhuriyet Başsavcı H. Hakan Yağız’a teşekkür ederek şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi ülkemiz tarihinin en ağır ve en hain saldırılarından birine maruz kaldı. O gece yaşanan hain darbe girişiminden ve yüce milletimizin gösterdiği büyük kahramanlıktan sonra özellikle sosyal medyada birlik ve beraberlik çağrısı yapan pek çok müzik yer aldı. Biz de Bülent Ecevit Üniversitesi olarak milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde gösterdiği bu kahramanlık mücadelesinin nesilden nesile aktarılmasının sağlanabilmesi adına Devlet Konservatuvarımızla "15 Temmuz Marşları”nı besteleme görevini yerine getirmek için çalışmalara başladık. Bu doğrultuda kendimize milli bir görev olarak addettiğimiz ve gururla hazırlayacağımız “15 Temmuz Marşları Albümü" çalışmasında önemli bir mesafe kaydettik. Projede emeği geçen Devlet Konservatuvarı Müdürümüz Sayın Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü’nün şahsında projede yer alan çalışma grubu üyelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri yalnız bırakmayan Cumhuriyet Başsavcı H. Hakan Yağız’a ve projelerimizde her türlü desteği veren Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban’a şükranlarımı sunuyorum.”