Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 76. yılında düzenlediği törenle andı.

 

BEÜ Merkez Kampüs Tören Alanında gerçekleştirilen anma programına, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Halûk Güven, Prof. Dr. Orhan Uzun, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri, akademisyenler, daire başkanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Halûk Güven ve Prof. Dr. Orhan Uzun, tören alanındaki Atatürk büstüne öğrenciler eşliğinde çelenk dundu. Saat 09.05’te Ata’nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Cem Dertsiz yönetiminde İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda bir konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Canan Kuş’un verdiği “Atatürk ve Tarih Bilinci” başlıklı konferans ilgiyle izlendi.

Yrd. Doç. Dr. Canan KUŞ, Atatürk’ün çok yönlü bir araştırmacı olduğunu belirterek başladığı konferansında Atatürk’ün bilim, siyaset, edebiyat, askerlik gibi pek çok konuda araştırmalarına vurgu yaptı. Atatürk’ün tarih araştırmacılığı tarihçi bakış açısıyla değerlendirildiğinde ise bu yönünün, başarılarında büyük öneme ve yere sahip olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Kuş, bu durum Atatürk’ün kitaba ve okumaya olan merakı ile bütünleşmektedir.” dedi.

Atatürk’ün yakın çevresindekilerin hatıralarından alıntıları izleyicilerle paylaşan Yrd. Doç. Dr. Canan KUŞ, Atatürk’ün kitaplarını nasıl okuduğunu anlattı. Mavi, kırmızı ve kurşun kalemleri nasıl ve ne amaçla kullandığı konusunda bilgi veren Kuş, Atatürk’ün Türk Tarih Kurumunu nasıl kurduğunu anlatan kısa filmi katılımcılara sundu. Okuduğu kitaplar, alanları, konuları hakkında da ayrıntılı bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Canan KUŞ konferansını “Naçiz bir tarihçi, bir kadın ve bir akademisyen olarak bugün burada huzurunuzda olmaktan büyük onur duyuyorum. Bunu bizlere sağlayan Büyük Atatürk’ü bir kez daha şükran ve bilinçle anıyorum.” sözleri ile bitirdi.

Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Halûk Güven, Yrd. Doç. Dr. Canan Kuş’a teşekkür belgesi takdim etti.