- BEÜ TOG üyesi öğrenciler, Sofular köyündeki ilkokulu boyayarak, sıraları vernikledi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyesi öğrenciler, merkeze bağlı Sofular köyündeki ilkokulu boyayarak, sıraları vernikledi.

TOG üyesi 35 öğrenci, okulun dış cephesi ve parmaklıklarının yanı sıra sınıfların duvarlarını boyadı, sıraları zımparalayıp vernikledi. Öğrencilerin yemek ve konaklama ihtiyaçlarını köylüler karşıladı.

TOG BEÜ Sorumlusu Melike Nursen Ayhan (20), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kozlu ilçesinde esnaftan topladıkları boya, fırça ve çeşitli malzemelerle okulu boyadıklarını söyledi.

"Arkadaşlarımızla okulu boyuyoruz" diyen Ayhan, "Çocukların hayatlarına dokunmak için buradayız. Bir günümüzü okul boyamaya ayırıyoruz ancak ilkokul öğrencileri için uzun sürecek bir çalışma. Okulu sevilebilir hale getirmeye çalışıyoruz. Çocuklar bizi görünce çok mutlu oldu. Bizimle okulu boyamaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu. 

Ayhan, daha sonra köye yeniden gelip okulun duvarların hayvan figürleri, doğa ve çevreyle ilgili çizimlerle süsleyeceklerini sözlerine ekledi.

 

(AA)