Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi programlarından oluşan projenin ilk aşaması olan Çocuk Üniversitesi modülleri, Tahir Karauğuz Konferans Salonunda öğrenciler ve velilerinin katılımıyla düzenlenen toplantı ile başladı. Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi (BEÜSEM) tarafından hazırlanan Çocuk Üniversitesinde öğrenciler, 26-30 Ocak 2015 tarihleri arasında beş farklı modülde öğrenim görüyor.

 

Çocuk Üniversitesinin ilk gününde düzenlenen toplantıda öğrenciler ve velilere, program ve modüller tanıtıldı. Velileri ile birlikte toplantı salonuna gelen öğrencilerin büyük heyecan yaşadıkları gözlendi. Veliler, programın çocuklarının gelişimine önemli katkılar sağlayacaklarını ifade ederek Bülent Ecevit Üniversitesine teşekkür ettiler.

 

MODÜLLER TANITILDI

Beş gün boyunca 09.30-16.30 saatleri arasında gerçekleşecek programla ilgili olarak bilgi veren BEÜSEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Fatih Bayramoğlu, her iki programın temel amacının çocukların yarıyıl tatillerini farklı değerlendirmelerini ve akademik eğitimleri öncesinde üniversiteyi tanımalarını sağlamak olduğunu söyledi. Bayramoğlu ayrıca çocukların üniversitede keyifli bir hafta geçirmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan modülleri tanıttı.

 

HAFTALIK PROGRAM

Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi hakkında bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, “Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi ile çocukları ve gençleri üniversite ile tanıştırmayı hedefliyoruz. Akademik eğitimin ne olduğu hakkında bir algı yaratmayı ve gelecekleri ile ilgili karar vermelerinde yardımcı olmayı amaçladık. Bu kapsamda Çocuk Üniversitemiz açılan beş modülü ile ilköğretim düzeyinde 4-8. sınıf öğrencilerine yönelik bir haftalık programlar hazırladık. Programın ikinci bölümünde ise Genç Akademi modülleriyle 9-12. sınıf öğrencileri, bir hafta boyunca Üniversitemizde olacaklar. Bu programları yaz döneminde daha geniş kapsamda gerçekleştirilmeyi planlıyoruz. Projeye büyük emek veren BEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kadir Demir’e, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Fatih Bayramoğlu’na ve her iki programa çocuklarını göndererek destek veren velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

(Haber Merkezi)