Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak İl Emniyet Müdürü A. Metin Turanlı, Protokol üyeleri siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, BEÜ akademik ve idari personeli, öğrencilerin katıldığı konferansta, Cem Küçük bu  davet  için Rektör Özer’e teşekkür etti.

Küçük, terör örgütlerinin birbirinden beslendiğine dikkat çekerek şöyle dedi: 

“Nöbetleşe terör yapan FETÖ, IŞİD ile PKK aynı kaynaklardan beslenmektedir. Emperyalist ülkeler, sadece bu ülkelerin kaynakları ile ilgilenirler. Bu örgütler emperyalizmin maşasıdır. Bu örgütleri de bunlara yardım ve yataklık edenleri de ne tarih ne toplum affetmeyecektir.  En temel insan hakkı olan yaşam hakkının düşmanı olan bu terör örgütlerine destek olanların barış sözleri aldatmacadır. Terör örgütlerine kucak açan ülkelerin insan hakları, demokrasi umurunda değildir.  Türkiye ile hesabı olanlar bu örgütleri maşa olarak kullanmaktadır.

 

FETÖ konusunun ne kadar önemli olduğu herkesin aklına mıh gibi yerleşti. Bundan sonra devletin ve toplumun bütün hücrelerinden FETÖ unsurları sökülüp atılmalı. Türk milleti üzerine düşen sorumluluğu 15 Temmuz gecesi yerine getirdi. Bu başarı onlarındır.  Bu millet darbeyi önlemiştir. Tankın altında kalarak, darbecilere göz açtırmayarak, şehit düşerek gerekeni yapmıştır. Ancak her şeye rağmen dik durmak, birbirimize sahip çıkmaktan başka çaremiz yoktur.  Bu olaylarda şehit olanlara Allah'tan rahmet dilerim, milletimizin başı sağ olsun" dedi. Küçük, konuşmasının sonunda gelecekte bu tür girişimlere karşı daha uyanık olmak için çok okumanın önemine dikkat çekti.

 

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı konferans anısına gazeteci-yazar Cem Küçük’e teşekkür plaketi takdim etti.