Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Yerleşkesindeki caminin hizmete gireceği açıklandı.

 

Konuya ilişkin Bülent Ecevit Üniversitesi’nden yapılan açıklama şu şekilde: Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde yapımı tamamlanan Cami 17 Ekim 2014 Cuma günü hizmet vermeye başlayacak. BEÜ İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi olarak hizmet verecek ibadethane, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi arasında 01.04.2013 tarihinde imzalanan protokol uyarınca hibe yolu ile üniversiteye kazandırıldı. İnşaat çalışmalarının sonuna gelinen Cami, toplam 1310 metrekare kapalı alana sahip.

 

“YENİ İMKANLAR SUNULUYOR”

17 Ekim 2014 tarihinde Cuma vakti ibadete açılacak Cami ile ilgili bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitemizin iç ve dış paydaşların büyük destekleri ile sahip olduğu imkânları artırmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek “Üniversitemiz sizlerin de takip ettiğiniz gibi tüm mensuplarımıza geniş imkânlar sunabilmek adına yoğun bir çalışma içerisindedir. Yürütmekte olduğumuz çalışmaların neticelerini görmekten ve kurumumuza yeni imkânları sunuyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

 

1 MİLYON TL ÜZERİNDE KAYNAK

Merkez yerleşkemizde inşa edilen Cami Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesinin katkıları ile faaliyete geçme noktasına ulaşmış durumdadır. Camiyi Üniversitemize 1 milyon TL’nin üzerinde bir kaynak ile kazandıran Türkiye Diyanet Vakfı ve Zonguldak İl Müftülüğüne cami inşaatının kısa sürede tamamlanabilmesi adına sundukları katkılar için teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. 17 Ekim Cuma günü hizmete girecek Caminin hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.