Kdz.Ereğli ve Alaplı'nın tek sinema salonunda "New York'ta Beş Minare" 28 günde 6 bin, "Av Mevsimi" 1 haftada 300, "Memlekette Demokrasi Var" 1 haftada 150 kişi tarafından izlendi.

Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi Sinema işletmecisi Fehmi Budak, Kdz.Ereğli ve Alaplı halkının yeterince sinema izlemediğini söyledi. 28 gündür gösterimde olan ve günde 5 seans oynayan Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönetip başrolünde yer aldığı "New York'ta Beş Minare" filmini 6 bin civarında kişinin izlediğini belirten Budak, Şener Şen, Cem Yılmaz'ın yeraldığı "Av Mevsimi" filminde büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Budak açıklamasında, "New York'ta Beş Minare" filmi 28 gündür gösterimde ve yaklaşık 6 bin civarında vatandaş izledi.
Cem Yılmaz ve Şener Şen'in yeraldığı "Av Mevsimi" filminde ise durum çok daha kötü, 1 haftadır gösterimde bulunan filmi şuana kadar 300'e yakın vatandaş izledi. Son derece umutlu olduğumuz "Av Mevsimi" filminin hiç ilgi görmemesine çok şaşırdık, yine 1 haftadır gösterimde olan bir diğer film ise Müjdat Gezen'in rol aldığı "Memlekette Demokrasi Varı" 150 kişi izledi. Daha önceki dönemlerde çıkan filmlerle karşılaştırdığımızda ciddi bir düşüşün yaşandığını söyleyebiliriz" görüşlerine yer verdi.