Zonguldak'ın önceki milletvekillerinden Fazlı Erdoğan'ın da 'davetli olduğum yere giderim' sözleriyle katıldığı açılışa kentin önde gelen işadamları katılarak destek verdi.

Açılışta bir konuşma yapan ekibin sözcüsü İrfan Erdem, seçim bürosunun adının 'Beyaz Sayfa' olduğuna dikkat çekerek, 'Ereğli'de barış istiyoruz' dedi.

Erdem, 'Biz  ve arkadaşlarımız TSO'nun yönetimine talibiz. Önce 7 grupta meslek  komiteleri  seçilecek ve bu komitelerden 3'er kişi seçilip meclis oluşacak. 21 kişilik meclis de kendi arasından başkanını, başkan yardımcısını, meclis başkanını ve yönetimini seçecek. Biz bu nedenle TSO yönetimine talibiz diyoruz' sözleriyle başladığı sözlerine şöyle devam etti:

'Ereğli'nin her yerinde kavga var. Hep kavga hep kavga hep kavga. Nereye gidecek bu kavgaların sonu?  Anlatıyoruz,  söylüyoruz. 43 bin icralık insan var, 35 bin dosya var.  Sizler de kavgayı kimin yaptığını, çıkardığını biliyorsunuz.  Bu şehir barış içinde yaşamalı. Yoksa pastayı büyütemeyiz. Pasta büyümeyince küçülür. Küçülünce içinden aldığınız lokmalar daha da küçülür. Zaten  yeteri kadar küçüldünüz. Daha çok küçülmek istiyorsanız tercih sizin. Biz TSO üyesinden bahsediyoruz. TSO üyesi kim, sermaye. Demek ki sermayesi var, aklı var, demek ki güç. Ama bu güç kendini yönlendiremiyorsa, iyi bir seçim yapamıyorsa o zaman küçülmeye mahkum. Eğer bu yönetim istikrarlı bir biçimde krizi yönetebilseydi o zaman bizlere gerek yoktu ki. Biz niye aday olduk. Bu arkadaşlarımız niye 4 aydır çalışıyorlar? Sayın Mehmet Genç'i severim, ekmeği yenir suyu içilir. Ama krizi yönetemediler. Neden? TSO nun içinde ayrı ayrı başlar var. Çok başlılık ne oldu? Başarı geldi mi? Gelmedi? Ben ve arkadaşlarım kimi seçerler ve çok başlılık devam ederse yine başarı gelmez. Keşke bütün adaylar birleşseydi de,  tek liste olarak seçime gidilseydi, Ereğli daha aydınlık günlere daha hızlı gitseydi. Bu yetkiyi elinde bulundurmak isteyenler, mecliste bulunmak isteyenler egolarını yenmek zorundalar.  Önce Ereğli menfaati. Ereğli'nin menfaati öne çıkmadığı sürece bu kısır çekişmeler devam eder. '

ŞANTAJ OLAYI

Daha sonra basının sorularını yanıtlayan İrfan Erdem, kendisine bir gazetecinin şantaj yapmasıyla ilgili olarak da 'ismi açıklayacak mısınız?' sorusuna  'Ben basını töhmet altında bırakmam. Müsaade ederseniz bu isim bende kalsın' dedi.