Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Kent Konseyi tarafından, Beyaz Zambak Projesi hayata geçiriliyor.
TSO toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında, Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Kent Konseyi tarafından, Beyaz Zambak Projesi hayata geçirileceği belirtildi. TSO toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TSO Başkanı Salih Demir, Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Fırıncılar Odası Başkanı Tekin Şanal kent konseyi üyeleri ile fırın ve küçük işletme sahipleri katıldı.
Vatandaşların daha temiz ve güvenli şartlarda gıda tüketmesini amaçlayan ve gıda güvenliği konusunda belediyeler ile işbirliği yapılarak bölgede gıda sunan tesislerin hijyen kalitesini artırmayı amaçlayan beyaz zambak projesi, oluşturulacak ekipler tarafından 80 ve üzeri puan alan işletmelere beyaz zambak bayrağı ve sertifikası verilerek, vatandaşların güvenle gıda tüketmelerini amaçlandığı ifade edildi.
Bilgilendirme toplantısında konuşmasını yapan Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Zonguldak'ta Beyaz Zambak Projesi ortaya çıkış fikrini anlatarak, Bursa Kent Konseyi ziyaretimde, fikir alışverişi yaparken en çok üzerinde durulan konunun Beyaz Zambak Projesi olduğunu öğrendim. Konuyu Belediye Başkanımıza da ilettim ve bu konuda destek alarak neler yapabiliriz şeklinde görüş alışverişinde bulunduk. Bugün Diversey firması ile de iletişime geçtik. Kent Konseyi Genel Kurulumuz da konuyla ilgili sunum yaptık dedi. Diversay firması Türkiye Koordinatörü Emre Bodur ise Beyaz Zambak Projesi hakkında sunum yaparak, Bu proje şehirlerde Kent Konseyleri ve Belediyelerin yürüttüğü ortak bir projedir.
Kent içerisindeki gıda ve içecek üretimi ile satışı yapan tüm firmalarda halkın daha sağlıklı olarak alışveriş yapmasını sağlıyor.
Halkımızın bunu talep etme konusunda da bilinçlendirmeye yardımcı olmaktır. TV'lerde sıkça gördüğümüz gıda terörünün önüne geçilmesi ve AB uyum sürecinde ülkemizin gıda güvenliği konusunda güvenilir gıda tüketen bir ülke konumuna getirmektir. Projenin hedef kitlesi, ham maddeyi alıp işleyen ve tüketiciye sunan otel, restaurant, cafeler, fast food, pastaneler ve lokantalardır şeklinde konuştu. Yerel yönetimler ile halkı yakınlaştıran ve Belediye ile işletmeler için fark yaratmayı amaçlayan Beyaz Zambak Projesi, bilgilendirme toplantısının ardından soru cevap şeklinde sona erdi.