Beycuma beldesinde bulunan M Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde çıkan yangının bacadan kaynaklandığı bildirildi. Yangın nedeniyle bahçeye çıkarılan 425 tutuklunun diğer cezaevlerine nakil edileceği açıklandı.
Beycuma Cezaevi'ndeki yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, 4 bloklu cezaevi binasının bir bloğunun çatısının tamamen yandığını söyledi. Özbakır, yemekhane ve sosyal tesislerinin bulunduğu bloktaki çatı yangını ile ilgili isyan gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti. Bahçede bekletilen 425 mahkumun geniş güvenlik tedbirleri arasında diğer cezaevlerine nakil edileceğini açıklayan Özbakır, "Mahkumların hepsinin sağlık durum iyi. Bahçede bekletiliyorlar. Kesinlikle sabotaj yada isyan olayı söz konusu değildir. yangın baca yangınıdır. Bir bloğunun çatısı tamamen yandı. Söndürme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Her şey kontrol altında. Geniş güvenlik tedbirleri arasında mahkumlarımız çevre cezaevlerine nakil edilecek" dedi.
Zonguldak'ın Merkez ilçesi de dahil olmak üzere tüm çevre ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye araçlarının yangın bölgesine sevk edildiği, söndürme çalışmaları süren yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

NAKİL İŞLEMİ BAŞLADI

Beycuma Cezaevi'ndeki yangının ardından 425 mahkum ve tutuklunun nakil işlemine başlandı.
Zonguldak'ın Beycuma beldesinde bulunan Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde kalan 425 mahkum ve tutuklunun nakil işlemine başlandı. Bartın'a götürülmek üzere otobüse bindirilen 23 kadın, yoğun güvenlik tedbirleri arasında beldeden ayrıldı. Yakınları, mahkumları görebilmek için büyük çaba sarf etti. Mahkumlar da otobüslerden yakınlarına el salladı. Barikatı aşan mahkum ve tutuklu yakınları, polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Jandarma aracının arkasından koşan bir mahkum yakınını ise son anda durduruldu.
Mahkum yakınları kendilerine bilgi verilmediğini, olayı televizyondan öğrendiklerini söyledi. Mahkum yakınlarından Doğan Karayavuz, Sinan Kurt, Erol Kapukıran, yakınlarının nakli ve sağlık durumları ile ilgili bilgi alamadıklarını söyleyerek, yetkililere tepki gösterdi.
Yangın tamamen söndürülürken, soğutma çalışmaları da tamamlandı. Mahkumların nakli devam ediyor.

ULUPINAR, CAN KAYBI OLMAYIŞI SEVİNDİRİCİ

Beycuma M Tipi cezaevinde çıkan yangınla ilgili olarak değerlendirme yapan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu, söyledi.
Yangında zarar gören cezaevi bloğunun yeniden yapılacağını belirten Özcan Ulupınar, 425 mahkûm ve çalışanlardan hiç kimsenin zarar görmemesinin sevindirici olduğunu belirterek, mahkûmların başka cezaevlerine nakil edildiğine işaret etti. Cezaevinde çıkan yangının bacadan kaynaklandığını anlatan Özcan Ulupınar, yangında, 4 bloklu cezaevi binasının bir bloğunun çatısı tamamen yandığını, bildirdi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le yangın üzerine konuştuğunu dile getiren Ulupınar; Beycuma Cezaevinde meydana gelen yangın hepimizi ziyadesiyle üzdü. 425 mahkûm ve çalışanlardan hiç kimse zarar görmeden tahliye edildi. Bu hepimiz adına sevindirici. Mahkûmların hepsi Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu illerimize geniş güvenlik önlemleri altında nakil edildi. Adalet Bakanımız Sadullah Erginle yaptığım görüşme de cezaevi çatısının hemen yapılacağını gerekirse cezaevinin yeniden inşa edilebileceğini belirtiler. Can kaybı olmadan atladığımız bu yangın olayı dolayısıyla Zonguldak'ımıza, cezaevi çalışanlarına mahkûmlara ve adalet camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum görüşlerine yer verdi.

Zonguldak'ta Beycma Cezaevinde çıkan yangın sonrasında başlatılan mahkum nakli devam ediyor.
Zonguldak'ın Beycuma Beldesinde bulunan cezaevinin çatısında çıkan yangın sebebiyle gece yarısından itibaren mahkumların çevre illerdeki cezaevlerine nakil işlemi başlatılmıştı. Gece boyu devam eden nakil sabahın ilk ışıklarında da devam etti Sabahın ilk ışıklarıyla beraber cezaevinin yanan kısımları daha net gözükmeye başladı.
Cezaevindeki nakil işlemin devam ettiği bildirildi.