Beycuma Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği "Geleneksel Kuyu Kebabı Festivali", çeşitli etkinliklerle başladı.

9-18 Temmuz 2010 tarihleri arasında yapılacak festivalin açılışına; Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Ankara Yenimahalle eski Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Şube Başkanı Osman Köksal Bahar, Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Beycuma ve Karaman Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Yaman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEŞALE YANMADI, SOPAYI MEŞALE KABUL EDİN!..

Beycuma Belediyesi hizmet binası önünde toplanan protokol üyeleri, meşale yakarak festivali başlatmayı planlarken, yağan yağmur nedeniyle ıslanan meşale bir türlü yanmadı. Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, elindeki sopanın yanan ucunu işaret ederek, "Meşalemiz yanmadı, ama sopayı meşale olarak kabul edin. Festivalimiz hayırlı olsun" dedi.
Festival, Düzce Mehter Takımı, Devrek Bando Takımı ve Kozlu Halk Oyunları Ekibi öncülüğünde yapılan kortej yürüyüşüyle devam etti. Kortej yürüyüşü tören alanında sona ererken, törenin açılış konuşmasını Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu yaptı. Kundakçıoğlu, "Bu yıl ikincisini yaptığımız Kuyu Kebabı Festivali'ne emeği geçen herkese teşekkür ederim" diyerek yapılan çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verdi. Ardından konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Vali Erdal Ata'nın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, bu tip etkinliklerin küçük beldelerde kaynaşmayı sağladığını kaydetti. Konuşmaların ardından Kozlu Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi izlendi. Peşinden Devrek Bando Takımı ile Düzce Mehteran Takımı gösterilerini sundular. Protokol üyeleri ve vatandaşlar gösterileri ilgiyle izledi.

KENT ORMANI'NA EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET VERİLDİ

Festival açılış töreninin ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nün desteğiyle yapılan Beycuma Kent Ormanı ve Piknik Alanı'nın açılış töreni gerçekleştirildi. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz yaptığı konuşmasında Orman Parkı hakkında bilgi verdi. Daha sonra Beycuma Kent Ormanı ve Piknik Alanı'nın yapımında emeği geçenlere plaketleri takdim edilirken, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Beycuma'ya böyle bir tesis kazandırmaktan mutlu olduklarını belirterek katkısı olan herkese teşekkür etti. Son olarak ise, davetliler Beycuma Kent Ormanı ve Piknik Alanı'nı gezerken, protokole ve davetlilere Beycuma'nın meşhur kuyu kebabı ikram edildi. Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu ise, kuyu kebabıyla basına poz verirken, başta protokol ve davetliler kuyu kebabını afiyetle yedi.
Festival kapsamında Zonguldaklı yerel sanatçılar Ayşen Köktürk, Şevket Doğan, Türkan Sevinç, Rasim Karadayı, İrfan Kılıç, Musa Kılıç, Ramazan Aydemir, Ezgi Mutlu ve Ergin Erdem sahne alarak festivale katılan vatandaşlara hoşça vakit geçirtecekler.