Beycuma Belediyesi'nin düzenlendiği "1.Kuyu Kebabı Festivali", kortej yürüyüşü ile başladı. Devrek Belediyesi Bandosu eşliğinde, Beycuma Belediyesi'nin önünden başlayan yürüyüş, pazaryerinde son buldu. Korteje; Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Karaman Be-lediye Başkanı Mustafa Kalaycı, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.  Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakcıoğlu, açılış konuşmasında şunları söyledi: "Bu sene birinci Kuyu Kebabı Festivali'ni yapıyoruz. İlk olduğu için bazı eksiklerimiz olabilir. Ama ileriki senelerde ihşallah daha iyisini yapacağız. Kuyu kebabı, 150 sene önceye daya-nan ve babadan oğula geçen bir meslek. Şu an burada bir arkadaşı-mız yapıyor, Kuyu Kebabı'nı. Bunu Türkiye'ye duyurmak istiyoruz."
Daha sonra AKP Milletvekili Polat Türkmen ve Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, konuşmalarınında, "Kuyu kebabını yaşatmaya çalışan Vural Başkanımızı kutluyoruz" dediler.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, belediyenin ilk kuruluşunda başkanlık yapan İlker Karaoğlu'na, Beycuma Belediyesi'ne cenaze aracı bağışlayan Zonguldak Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Yaman'a da Milletvekili Polat Türkmen plaket verdi. Daha sonra Kozlu Belediyesi Halk Oyunları ve Kolbastı ekibi, Dev rek Belediyesi Bandosu ve Düzce Belediyesi Mehtaran Takımı gösteri yaptı. Program sonunda hazırlanan kuyu kebabı, protokol  ve vatandaşlar  tarafından afiyetle yenildi.