Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  (TGC) Yönetim Kurulu, Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a Ankara’da yapılan saldırıyı kınadı. 

TGC’nin açıklaması şöyle:

“Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a Ankara’da kimliği belirsiz bir grubun beyzbol sopalarıyla saldırdığını, tedavisinin GATA’da yoğun bakım servisinde sürdüğünü haber aldık. Bu saldırıyı azmettirenleri ve yapanları kınıyoruz.

Gazetelere ve gazetecilere yapılan tüm saldırılarda uygulanan cezasızlık tavrının bu olayda da uygulanmamasını bekliyoruz. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü benimsemekte zorlanan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır. Yeniçağ Yazarına yapılan saldırı basın özgürlüğü konusundaki endişeleri giderek büyütmektedir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak meslektaşımız Yavuz Selim Demirağ’ın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyor, ailesine ve Yeniçağ Gazetesi çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ diyoruz.  Sorumluların en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.”

İKİNCİ AÇIKLAMA

TGC’den üç gazetecinin gözaltına alınmasına tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu gazeteci Zeynep Kuray, İrfan Tunççelik ve Canan Coşkun’un gözaltına alınmasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı: Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Gazetecilerin sürekli gözaltı uygulamasıyla baskı altına alınmaya, sindirilmeye çalışılması halkın haber alma hakkının engellenmesidir. Bu tutumu protesto ediyoruz.

Son olarak gazeteci Canan Coşkun, Zeynep Kuray ve İbrahim Tunççelik’in gözaltına alındığını haber aldık. Zeynep Kuray, Mısır Çarşısı'nda açlık grevleriyle ilgili yapılan eylemi takip ederken, Mezopotamya Haber Ajansı muhabiri İrfan Özçelik Bakırköy Hapishanesi önündeki Barış Anneleri'nin eylemini izlerken gözaltına alındı. Medyascope muhabiri Canan Coşkun’un ise 2015 yılında yaptığı bir haber nedeniyle gözaltına alındığını öğrendik. Gazetecinin görevi olay yerinde olmaktır. Gazetecilik suç değildir.  Meslektaşlarımızın bir an önce özgür bırakılmasını istiyoruz.”