- Ereğli ilçesinde aralarında husumet bulunan komşusunu bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı
 

Ereğli ilçesinde, aralarında husumet bulunan komşusunu bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Halil Akkurt, müşteki sanıklar ile taraf avukatları katıldı.   

Halil Akkurt, savunmasında, daha önce kardeşi Mücahit Akkurt ile Baki Sönmez arasında araç içerisinde müziğin sesi yüksek olduğu gerekçesiyle tartışma yaşandığını belirterek olay günü yaşanan arbedede rastgele salladığı çakının Baki Sönmez'e geldiğini iddia etti.

Baki Sönmez de Halil Akkurt ile aralarındaki husumetin yaklaşık 1 yıl önce başladığını ve adli mercilere kadar yansıdığını anlattı.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti başkanı olaya karışanlara,  “O kadar didişme sonrası neler hissediyorsunuz, sizce böyle bir şey iyi mi oldu, değdi mi?” diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı düşüncesiyle Halil Akkurt’un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ereğli ilçesinde daha önce aralarında husumet olduğu gerekçesiyle davalık olan Halil Akkurt ile Baki Sönmez, 8 Şubat 2014’te, birbirleriyle tartışmaların ardından kavga etmişler Halil Akkurt,  Baki Sönmez’i bıçak darbeleriyle yaralamıştı.

Gözaltına alınan Akkurt, ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.  (AA)