Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda Anadolu’nun üç ayrı bölgesini temsil etmek üzere seçilecek üç üye için açıklama yapıldı.

Kısa adı BİK olan Basın İlan Kurumu’nun genel kurulunda görev alacak ve farklı coğrafyadan üç ayrı Anadolu Gazete Sahipleri temsilcilerinin seçimiyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde:  “195 sayılı Kanunun; “Anadolu gazete sahiplerinin Genel Kurul'a katılacak temsilcileri Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nde kayıtlı tüm Anadolu gazete sahiplerinin ya da bu gazetelerin ayrı ayrı gösterecekleri temsilcilerin Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün çağrısı üzerine katılacakları toplantıda farklı coğrafi bölgelerden olmak üzere seçilir.” hükümleri uyarınca Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne Anadolu gazete sahipleri temsilcilerinin seçimi görevi verilmiştir.
Bu itibarla ve 195 sayılı  Kanun uyarınca Basın İlan Kurumu Genel Kuruluna  farklı coğrafi bölgelerden olmak üzere 3 (üç) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisinin seçimi, Genel Müdürlüğümüzce  2011 Ocak ayı içinde yapılacaktır.
Genel Müdürlüğümüzce seçime katılacak günlük, haftalık ve en fazla 15 günlük periyotlarla yayınlanan gazetelerin ve sahiplerinin listesi, (Ankara, İstarnbul, İzmir hariç) İl Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Valiliklerden alınan bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır.
Listeler BYEGM web sayfasında   duyuru tarihinden itibaren 7 (yedi) gün süre ile yayınlanacaktır. Listeye itirazlar yayımı tarihinden itibaren yedi (7) gündür. İtiraz, listenin BYEGM Web sayfasında yayımlandığı 28 Aralık 2010 Salı günü başlayacak, 04 Ocak 2011 Salı günü mesai bitiminde son bulacaktır.  Gazete sahipleri gazeteleri hakkında eksik veya yanlış bilgileri düzeltme talebini içeren dilekçelerini Cumhuriyet Başsavcılıklarına verdikleri beyanla birlikte Valilik İl Basın Halkla İlişkiler Müdürlüklerine (VİBHİM) vereceklerdir.
 Valilik İBHİM itirazları kesinleştirip Genel Müdürlüğümüze bildirecektir. Genel Müdürlüğümüze doğrudan yapılan itiraz başvuruları kabul edilmeyecektir.
Valiliklerden gelen bilgiler doğrultusunda, hazırlanacak son hazirun listesi web sayfamızda  3 (üç) gün süre  ile yayınlanarak kesinleşecektir.”