Basın İlan Kurumu’nun  26. Dönem ilk Genel Kurul Toplantısı bugün yapıldı.Kurumun İstanbul Sultanahmet’teki genel müdürlük binasında gerçekleşen toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri ve denetçiler belirlendi.

YENİ YÖNETİM

Yönetim kurulu üyeliği için yapılan seçimlerde; Hükümet Grubu’ndan Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Seyit Ahmet Baş;

Basın Grubu’ndan Belde Gazetesi Sahibi Alaeddin Kaya, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan;

Tarafsızlar Grubu’ndan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Göle, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Böylece Dr. Adnan Ertem, Prof. Dr. Celal Göle’nin yeniden seçildiği yönetime dört yeni isim girmiş oldu. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın doğal üyesi olduğu yönetim kurulunun aynı gün yapılan ilk toplantısında Dr. Adnan Ertem yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

DENETÇİLER

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Faruk Şahin ile Milli Gazete Sahibi Ömer Yüksel Özek denetçi olarak seçildi.

Yedek denetçiler ise Başbakanlık Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Mali Sekreteri Muhittin Doğan ile İlân Prodüktörleri Temsilcisi Bülent Şimşek’ten oluştu.18.02.2011