Kdz.Ereğli'de geçtiğimiz yıl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan etkili uygulama, kentte abart egzozların oluşturduğu gürültü kirliliğine geçit vermemişti. Bu yıl yaz ayının da gelmesi ile gürültü kirliliği had safhaya ulaştı. Emniyetin geçtiğimiz yıl üzerine etkili bir şekilde gittiği ve vatandaşın, "Hay Allah razı olsun" dedirttiği denetimlerin ise yeniden yoğunlaştırılması bekleniyor.

 

SAHİL VE KÖPRÜLÜ KAVŞAKTA BIKTIRDILAR

Sahil güzergahını 7'den 70'e kullanan ilçe halkı ise oluşan gürültü kirliliğinden oldukça rahatsız. Çıkardığı gürültü ile başkalarını rahatsız etmenin, "psikolojik rahatsızlık" olabileceğini belirten çok sayıda vatandaş, gazeteniz Önder'in muhabirlerine açıklamada bulundu. Sahil güzergahı ve köprülü kavşak başta olmak üzere Gülüç sahil bulvarı da abart egzozlu araçların yoğun olarak bulunduğu alan.

 

YETER ARTIK!..

Vatandaşlar, tepkilerini ise şu sözlerle dile getiriyor: "Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 120 bine ulaşan nüfuslu bir kentte yoğun çalışıyor. Ama artık bu abart gürültüsü vatandaşı canından bezdirdi. Bazı özellikle de motosikletlerde sürekli egzozdan sürekli patlama sesleri çıkartan sistem de kurmaları özellikle ufak çocukları ile yaşlı insanları korkutuyor. Başkalarını çıkardıkları ses ile rahatsız etmenin nasıl bir psikolojik rahatsızlık olduğunu anlamış değiliz. Herkesin birbirine saygılı olmasını, kimseyi kimsenin rahatsız etmeye hakkı bulunmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Yetkililerden de lütfen geçtiğimiz yılki uygulanan bu ısrarlı uygulamaların bu yıl da yapılmasını istiyoruz"

 

OTOBÜSLERDE HAVALI KORNA

Şehir içerisinde havalı korna çalan sürücülere idari para cezası uygulanması şart. Özellikle de ilçede ulaşımı sağlayan halk otobüslerinde yaygın olarak kullanılmakta. Bazı otobüslerin ise İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden havalı korna çalarken de geçtiği görülüyor. Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi'nde bu yönde çalışma yapması, havalı korna kullanımının ortadan kaldırılması bekleniyor.

 

“EREĞLİ'DE VATANDAŞ DURDURMUŞ, POLİSE TESLİM ETMİŞTİ

Kdz.Ereğli'de geçtiğimiz yıl 16 Temmuz tarihinde şu olay yaşanmıştı: Zonguldak-Ereğli karayolu Müftü Mahallesi'nde abart egzozlu motosiklet sürücüsünün tur atarak gürültü yapmasından vatandaşlar rahatsız oldu. Mahalle sakinleri, M.K.'nin kullandığı 67 LU 290 plakalı motosikleti Devrek yol ayrımı mevkisinde trafik yoğunluğu sırasında durdurdu. Sürücünün gitmesine izin vermeyen vatandaşlar ise polisi aradı. Polisler görüntüleri bir süre izledikten sonra motosikleti çekici vasıtası ile olay yerinden kaldırdı, sürücüye de cezai işlem uyguladı.”