Zonguldak Bölge Çalışma Müdür Vekili Gönül Demirsu, SGK’ya yapılan sigortalı ve işyeri bildirimlerin yerine geçmesine ilişkin usulün yürürlüğe girmesinden ötürü hafta sonu dahi başvuruları aldıklarını söyledi.

Zonguldak Bölge Çalışma Müdür Vekili Gönül Demirsu, işverenlerin bildirimlerini gerçekleştirdiğine dikkati çekti. Gönül Demirsu, işyeri bildirimlerini yetiştiremeyen işverenlere kolaylık göstermek üzere hafta sonunu çalışarak geçirdiklerini söyledi.

"BAŞVURULARI BEKLİYORUZ"
"Yeni yönetmeliğin uygulamaya girmesine az bir süre kalan yapılan başvurular da oldukça yoğunlaşmıştı. İşverenlerin mağdur olmalarını önleme açısından Cumartesi ve Pazar günü de çalışmaya devam ettik. Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılan sigortalı ve işyeri bildirimlerinin bazı kurumlara yapılması gereken bildirimler yerine geçmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik, 21 Temmuz 2009 tarihinde yayımlandı ve 1 Ağustos 2009 tarihinde yürürlüğe girdi. Mesai saatleri sonrasında halen başvuru yapmak üzere sırada bekleyen işveren ve muhasebecilerimizin bulunduğu görülüyordu bu yüzden hafta sonu müracaatları da aldık. Artan başvuru taleplerinin kabulü için gerekli önlemler alınarak başvuru için sırada bekleyenlerin işlemleri bitinceye kadar mesaiye devam edilecek. İşverenlerimizin zarara uğramasını istemiyoruz."