Bir çok meslek örgütü 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına ilişkin olarak üyelerini bilgilendirmeyi sürdürüyor. Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi odası da, aynı kapsamdaki bilgilendirme toplantısı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“SGK İl Müdürü Çiğdem Acar’ın konuşmalarının ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar Tetiker , toplantıya katılan davetlilere yasa ile ilgili bilgiler verirken, Genel Sekreter Gündüz Acar yapılandırmanın Oda ve Borsalardaki uygulama sürecinden bahsetti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar Tetiker’in konuşmalarının ardından , Kdz.Ereğli Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Yusuf Gündoğdu yaklaşık 45 dakika süren bir sunum gerçekleştirdi. Yapılandırmanın SGK kanadında nasıl ve hangi konular üzerine uygulanacağını anlatan Yusuf Gündoğdu sunumunu tamamladıktan sonra katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Kdz.Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce’de yapılandırmanın Vergi Dairesi sisteminde nasıl uygulanacağı ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat süren sunumun ardından soru cevap kısmına geçildi.

Böylece toplantıya katılan davetliler 6736 sayılı bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin yasa ile ilgili hem Oda ve Borsalarda hem SGK hem de Vergi Dairelerinde nasıl uygulanacağı konusunda bilgilendirilmiş oldular.”