“Denizden gelen felaketin ardından çalışmalarımıza başladık. DLH’dan ekip geldi. Bu iki mendireğin arasında da doğal bir limanımız var. Burası bizler için yaşam, nefes alma, spor yapma, insanların gönlünü rahatlattığı yerler. Bizler olası felaketlerden kurtulmanın yollarını bulacak kadar bilgili ve donanımlı insanlarız”

“Ereğlimizde son nüfus sayımında nüfusumuz azalmıyor, üstüne kat kat koyuyoruz. Zonguldak ilinin ilçeleri arasında nüfusu artan tek ilçeyiz. Bu da gösteriyor ki Ereğli bir cazibe merkezi, gittikçe işler iyiye gidiyor. İnsanların bizden umudu kesilmiyor”

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında belediye meclisinin şubat ayı ilk oturumu gerçekleştirildi. Uysal, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'ndaki toplantıda, ilçede 18 Ocak tarihinde yaşanan fırtınanın sahil şeridine ciddi zarar verdiğini ve gerekli hasar tespit çalışmalarının yapıldığını söyledi.

 

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Denizden gelen felaketin hemen sonrasında gerekli girişimlere başladıklarını belirten Uysal, “Tespitlerimizi yaptık, gerekli bildirimleri gerçekleştirdik. Demiryolları Limanlar ve Havameydanları Genel Müdürlüğü’nden (DLH) ekip geldi. Çalışmalarına başlayacak. Sahilimizle övünüyoruz. Bir tarafta Erdemir diğer tarafta askeriyemiz var. Bu iki mendireğin arasında da doğal bir limanımız var. Burası bizler için yaşam, nefes alma, spor yapma, insanların gönlünü rahatlattığı yerler. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bizler olası felaketlerden kurtulmanın yollarını bulacak kadar bilgili ve donanımlı insanlarız” dedi.


“BU AZİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre açıkladığı nüfus sayım sonuçlarını değerlendiren Uysal, şunları söyledi: “Ereğlimizde son nüfus sayımında nüfusumuz azalmıyor, üstüne kat kat koyuyoruz. Zonguldak ilinin ilçeleri arasında nüfusu artan tek ilçeyiz. Bu da gösteriyor ki Ereğli bir cazibe merkezi, gittikçe işler iyiye gidiyor. İnsanların bizden umudu kesilmiyor. Biz de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hiçbir zaman bu azimden vazgeçmeyeceğiz”

 

TAM ALTIN ÖDÜLÜ

Ereğli Belediyespor Kulübü’nün 16 yaşındaki sporcusu Öznur Özsoy’un Nevşehir’de gerçekleştirilen, Yıldızlar, Gençler ve Büyük Kızlar Türkiye Boks Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olduğunu belirten Uysal, “Meclis kararı gereği kendisine ve antrenörüne tam altın hediye edeceğiz. Başarısı ile gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grupta mücadele eden ve hedefini şampiyon olarak belirleyen Ereğli Belediyespor futbol takımının şampiyonluğa adım adım yaklaştığını vurgulayan Uysal, takıma katkı için başlatılan Kampanya 67’ye destek verenlere de teşekkür etti.


(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)