Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e geçen hafta yaptığı ziyaretin nedenini açıkladı.
İstanbul ziyaretinin Mustafa Sarıgül'ün öncülük ettiği "Türkiye Değişim Hareketi" ile bağlantı kurulmasının doğru olmadığını özellikle vurgulayan Ali Bektaş, amacının Kozlu'daki okullara katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Başkan Bektaş, görüşme konusunda şunları söyledi:
"KARDEŞ BELEDİYE OLACAĞIZ"
 "Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile görüşmemiz aslında siyasetten daha çok okullarımıza bir şeyler yapabilmek içindi. Aynı zamanda belediyemize biraz katkı sağlamak istedik. Son zamanlarda Sayın Sarıgül'ün 'Türkiye Değişim Hareketi' ile ilgili ön plana çıkmasından dolayı insanlar, sanki 'siyasi ziyaretmiş' gibi değerlendirdi. Ziyaretimizin tek amacı, Şişli Belediyesi'ni bazı okullarımıza 'kardeş belediye' yapmak, onlara bilgisayar destekleri alabilmekti. Sarıgül birkaç mitinge katılacağını ve sonra yardımcı olacağını söyledi. Bazı görevli arkadaşlara bizleri yönlendirdi. Bir de belediyemizin bazı araçlara ihtiyacı vardı, onları dile getirdik. Halledeceğini söyledi, o kadar. Tabii bu arada, değişim hareketlerinden bize bahsetti. Ama o konu, doğrudan benim konum değildi. O konuyla ilgili benden bir görüşme talep etti. Çünkü kısa süreli bir konuşma değil, daha uzun süreli, daha ayrıntılı bir görüşmeyi yapacağımızı söyledik. Seyahatin amacında bence bundan sonra bu okullarımıza 'ne yapabiliriz' düşüncesi vardı. Çünkü biz artık seçilmiş belediye başkanıyız. Beldemizde neler oldu bitti, ne yapıldı ve ne yapabilir konusunun peşindeyiz. Şu anda siyasi düşüncelerimi tamamen unutmuş şekildeyim. Siyaset aklıma bile gelmiyor, sadece hizmet geliyor aklıma."